Σοκολατένια γλειφιτζούρια Συνταγή

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί* ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1,5 λεπτό (σε κατάλληλο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη).
  • Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Δημιουργούμε καρδούλες βάζοντας αντικριστά και ενωμένα μεταξύ τους δύο γλειφιτζούρια μαγκουράκια και τις γεμίζουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Τις πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια και τοποθετούμε στη βάση τους τα καλαμάκια, ώστε να μπορούμε να τις κρατάμε.
  • Αφήνουμε τις καρδιές περίπου μισή ώρα για να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
  • Έπειτα, τις βγάζουμε από τη λαδόκολλα και τις απολαμβάνουμε.

* Σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, στερεώνουμε ένα μπολ, το οποίο πρέπει να είναι πολύ καθαρό και να μην έχει ίχνος νερού, αλλιώς θα κόψει η σοκολάτα (Προσοχή: δεν πρέπει το μπολ να ακουμπάει στο νερό). Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.

Tip

Αν η σοκολάτα μας κάνει νερά όπως τη ρίχνουμε μέσα στα γλειφιτζούρια, δεν ανησυχούμε, μιας και οποιαδήποτε ατέλεια στην υφή της θα καλυφθεί από τα καραμελάκια.

preparation_time = 10′
cook_time = 30′
waiting_time = 0
portions = 6
difficulty = 1

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 12 γλειφιτζούρια μαγκουράκια
  • 20-30 γρ. διάφορα καραμελάκια, για διακόσμηση
  • 6 καλαμάκια για γλειφιτζούρια

Διατροφικός

πίνακας

Διατροφική αξία ανά
μερίδα

|

508
Θερμίδες (kcal)

25
%

Θερμίδες

Δείχνει πόση ενέργεια αποδίδουν τα τρόφιμα στον οργανισμό και η ημερήσια πρόσληψη εξαρτάται κυρίως από το βάρος, το φύλο και τη φυσική δραστηριότητα του ατόμου. Υπολογίζεται στις 2000 kcal ημερησίως για έναν μέσο ενήλικα άνθρωπο.

|

19.0
Λιπαρά (γρ.)

27
%

Λιπαρά Οξέα

Απαραίτητα για να δώσουν ενέργεια στον οργανισμό, ενώ βοηθάνε στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Χωρίζονται σε κορεσμένα "κακά" και ακόρεστα "καλά" λιπαρά.

|

12.0
Κορ.Λίπη (γρ.)

60
%

Κορεσμένα Λιπαρά

Τα "κακά" λιπαρά, βρίσκονται κυρίως στις ζωικές τροφές και καλό είναι να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε ημερησίως.

|

74.0
Υδατ/κες (γρ.)

28
%

Υδατάνθρακες

Βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ψωμί, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά. Προτιμήστε φαγητά ολικής αλέσεως μιας και φέρνουν κορεσμό ενώ έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

|

54.0
Σάκχαρα (γρ.)

6
%

Σάκχαρα

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε να καταναλώνουμε σάκχαρα που προέρχονται από ακατέργαστα φαγητά και να περιορίζουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη. Καλό είναι να τσεκάρετε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε για να υπολογίζετε πόσο περίπου καταναλώνετε ημερησίως.

|

8.3
Πρωτεΐνη (γρ.)

17
%

Πρωτεΐνη

Απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών και τη λειτουργία των κυττάρων. Βρίσκεται στο κρέας, στο ψάρι, στα γαλακτοκομικά, στα αυγά, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς και στους σπόρους.

|

2.0
Φυτικές Ίνες (γρ.)

8
%

Φυτικές ίνες

Βρίσκονται κυρίως στις φυτικές τροφές και βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση ενός ισορροπημένου βάρους. Στόχος είναι τουλάχιστον 25 γρ. φυτικών ινών ημερησίως.

|

0.14
Αλάτι
(γρ.)

2
%

Αλάτι

Μία μικρή ποσότητα ημερησίως είναι απαραίτητη για τον οργανισμό. Προσέξτε απλά να μην το υπερκαταναλώνετε και να μη ξεπερνάτε τα 6 γρ. ημερησίως.

*Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

*Για τον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα χρησιμοποιείται λογισμικό
Nutritics logo 917a1b6ba55874b5d139866e10c236ccff8cbaa226cb4c05ba54efca0b20cc63

nutrition elements = 9