Σπύρος Σπαντίδας: Ασύλληπτος θρήνος για τον ηθοποιό

November 25, 2025
Σπύρος Σπαντίδας: Αβάσταχτος πόνος για τον ηθοποιό

Σπύρος Σπαντίδας: Ασύλληπτος θρήνος για τον ηθοποιό


Διαφ.

Δύσκολες είναι αυτές οι μέρες για τον Σπύρο Σπαντίδα, καθώς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος του πατέρας, πριν από κάποια 24ωρα.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος έχει βυθιστεί στο πένθος, όπως και ολόκληρη η οικογένειά του, θέλησε να αποχαιρετήσει τον μπαμπά του δημόσια, δημοσιεύοντας στο προφίλ του μία φωτογραφία με ένα αναμμένο κεράκι, πάνω στην οποία έγραψε: Καλό ταξίδι πατέρα.

Διαφ.

Η ανάρτηση του Σπύρου Σπαντίδα για τον θάνατο του πατέρα του

Διαφ.

Η σύζυγος Γεωργία Πουγαρίδου – Χατζή. Τα τέκνα Μελπομένη – Αθηνά – Μαρία Χατζή, συμπλήρωσε.

Διαφ.

Η ανάρτηση του Σπύρου Σπαντίδα για τον θάνατο του πατέρα του

Διαφ.

width=1200

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Σπαντίδα

Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1968. Στις αρχές του 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του ως ηθοποιός στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1993. Παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση Βάκχες στην Επίδαυρο ενώ έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο με ένα μικρό ρόλο στη σειρά Φάκελλος Αμαζών.

Την περίοδο 1994-1995 υποδύθηκε τον Δημήτρη στην κοινωνική σειρά της ΕΡΤ Η Λυγερή. Την ίδια σεζόν έπαιξε στο θέατρο στην παράσταση Διπλό παιχνίδι. Το 1997 έκανε μία έκτακτη εμφάνιση δύο επεισοδίων στην κωμική σειρά Ντόλτσε Βίτα ενώ ακολούθησε ένας ρόλος στη σειρά Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή.

Τη σεζόν 1999-2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Οι αναιδέστατοι στην ΕΤ1 ενώ συμμετείχε και στην πρώτη σεζόν της παράστασης Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω. Το 2002 εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της καθημερινής σειράς του Mega Channel Απαγορευμένη Αγάπη έχοντας το ρόλο του Αλέκου Τερζόγλου. Παρέμεινε στη σειρά για συνολικά τέσσερα χρόνια μέχρι και την ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι του 2006.

Ακολούθησε ο ρόλος του Κρητικού Κυριάκου Ξυδάκη στη δραματική σειρά του Στράτου Μαρκίδη Της Αγάπης Μαχαιριά στον ANT1. Ακολούθησαν διάφορες εμφανίσεις στις σειρές Εντιμότατοι κερατάδες, Safe Sex TV Stories, Η εξαφάνιση και Εργαζόμενη Γυναίκα. Το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με τη Νίνα Λοτσάρη στο θρίλερ Μοιραία σχέση κάνοντας έτσι το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

Από το 2011 μέχρι και το 2016 συμμετείχε και πάλι στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω στο θέατρο Αθήνα αλλά και σε περιοδείες. Το 2014 επέστρεψε τηλεοπτικά με μία σύντομη εμφάνιση στη σειρά Με τα παντελόνια κάτω. Τη σεζόν 2014-2015 υποδύθηκε το δικηγόρο Θωμά Νικολάου στη δραματική σειρά Δικαίωση ενώ την επόμενη σεζόν εμφανίστηκε στην κωμική σειρά Τρελή Οικογένεια. Την περίοδο 2016-2018 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση Τα 39 σκαλοπάτια. Την σεζόν 2019-2020 σκηνοθετεί την παράσταση Το Λαχείο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: