Χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες της Αργυρώς: Η πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή για αφράτους λουκουμάδες

December 10, 2025

Χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες της Αργυρώς: Η πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή για αφράτους λουκουμάδες…δεν θα μείνει ούτε ένας


Διαφ.

Παραδοσιακή επαγγελματική συνταγή για λουκουμάδες από την Αργυρώ. Τραγανοί κι αφράτοι μαζί, όταν είναι ζεστοί είναι το τέλειο γλυκό. Εύκολη συνταγή που γίνεται στο λεπτό με αφράτη ζύμη. Σερβίρετε τους με μέλι, μπόλικη κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Υλικά – ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Διαφ.

500 gr

Διαφ.

αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ.

Διαφ.

25 gr

Διαφ.

νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή)

1 κ.σ.

μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γ.

κοφτό αλάτι

2 φλ.

περίπου χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Θυμαρίσιο μέλι

Κανέλα

Καβουρντισμένο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την ξερή μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός.
  2. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

    1. Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
    2. Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.
    3. Τους κόβουμε με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.
    4. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.
  1. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσετε νωπή μαγιά, πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: