
Συνταγή Βασιλόπιτα: Παραδοσιακή πίτα από την Μπαρμπαρίγου
Βασιλόπιτα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο αυστηρούς λάτρεις της παράδοσης.
Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά συνταγής:
- 250 γραμμ. μαργαρίνη
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 κιλό Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 βανίλια
- 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη
Δείτε το βίντεο:
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Ραγδαία εξέλιξη στο Τούνελ: Μόλις συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της μέσα στο σπίτι της στο Κολωνάκι
-
“Την έβριζε και την…” Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τον Μουγκοπέτρο και την σύζυγό του
-
Νέα Χριστουγεννιάτικη Τραγωδία: 2 Ετών Κοριτσάκι είχε τον πιο Φριχτό Θάνατο