
Έγκλημα στη Φοινικούντα: Ανατροπή στην υπόθεση – Τους βγάζουν από την φυλακή
Η σύντροφος του ανιψιού του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ της Φοινικούντας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί ως ηθικός αυτουργός πίσω από τη διπλή δολοφονία, καθώς και ένας 30χρονος φίλος του από την περιοχή βρέθηκαν για σχεδόν επτά ώρες στα Δικαστήρια Καλαμάτας την Παρασκευή (27/02).
Οι δύο κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για υπόθαλψη εγκληματία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να επέβαιναν σε προπορευόμενο όχημα το απόγευμα της επόμενης ημέρας από τη διπλή δολοφονία, συνοδεύοντας το αυτοκίνητο στο οποίο ο ανιψιός μετέφερε τον 29χρονο, φερόμενο ως φυσικό αυτουργό, με προορισμό τα ΚΤΕΛ Καλαμάτας.
Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, η νεαρή γυναίκα παρέμεινε στο γραφείο της για περισσότερες από τέσσερις ώρες, ενώ ο 30χρονος απολογήθηκε επί περίπου δυόμισι ώρες, απαντώντας – σύμφωνα με πληροφορίες – σε όλες τις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα, ενώ η έρευνα για τη διπλή δολοφονία συνεχίζεται από την ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.
Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης και των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν η υπόθεσή τους να αποσπαστεί και να εκδικαστεί αυτοτελώς στο αρμόδιο Πλημμελειοδικείο και όχι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μαζί με τους πέντε ήδη προφυλακισμένους που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για την ίδια υπόθεση.
Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το σύνολο της δικογραφίας παραμένει υπό αξιολόγηση από τις δικαστικές αρχές.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ: 17 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ
-
Τί πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
-
Καρυστιανού: «Με πλησίασε εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ήταν ο Γιώργος Σταμάτης»