Θρίλερ στη Χαλκιδική με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Το στοιχείο της βέρας και τα χαρτιά στο στόμα

March 14, 2026

Θρίλερ στη Χαλκιδική με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Το στοιχείο της βέρας και τα χαρτιά στο στόμα


Διαφ.

Η υπόθεση με τη σορό γυναίκας που εντοπίστηκε μέσα σε κόκκινη βαλίτσα στο δάσος του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής έχει προκαλέσει σοκ και έχει ανοίξει έναν εξαιρετικά δύσκολο κύκλο ερευνών για τις Αρχές. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν μια μελετημένη ενέργεια, ενώ η ταυτότητα της γυναίκας και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της παραμένουν άγνωστες.

Το μακάβριο εύρημα στο δάσος του Πευκοχωρίου

Η σορός βρέθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2026 σε απομονωμένο σημείο του δάσους, περίπου δύο χιλιόμετρα από το Πευκοχώρι, και ανήκει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε μικροκαμωμένη γυναίκα. Το σώμα βρισκόταν μέσα σε πλαστική σακούλα απορριμμάτων, δεμένη με πλαστική ταινία, τυλιγμένο σε κουβέρτα και τοποθετημένο σε κόκκινη πάνινη βαλίτσα. Μια φαρδιά μαύρη μπλούζα και μια χρυσή βέρα στο δεξί χέρι αποτελούν, έως τώρα, από τα λίγα απτά στοιχεία που διαθέτουν οι ερευνητές.

Διαφ.

Τη σορό εντόπισε ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Τσιρκούδης, ο οποίος περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής το πώς βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο θέαμα. «Είναι περίπου δύο χιλιόμετρα από το Πευκοχώρι. Τη σορό τη βρήκα στις 26 Φεβρουαρίου, όμως κανείς δεν μπορεί να πει πότε ακριβώς μεταφέρθηκε εκεί. Το καλοκαίρι στην περιοχή υπάρχει αρκετός κόσμος με beach bars σε απόσταση 200 μέτρων . Το χειμώνα όμως δύσκολα βλέπεις άνθρωπο. Υπάρχει μόνο ένας μικρός οικισμός με ένα φύλακα. Η βλάστηση είναι πυκνή και το σημείο είναι δύσβατο και ερημικό. Ειδικά αν την πέταξαν τους χειμερινούς μήνες θα ήταν εύκολο να μην γίνουν αντιληπτοί».

Η εικόνα του χώρου ενισχύει την εκτίμηση ότι όποιος μετέφερε εκεί τη βαλίτσα γνώριζε πολύ καλά την περιοχή και επέλεξε ένα σημείο που δύσκολα θα προσέλκυε ανθρώπινη παρουσία.

Διαφ.

«Όταν το βρήκα, δεν πήγε το μυαλό μου σε άνθρωπο»

Ο πρόεδρος της κοινότητας δηλώνει ακόμη συγκλονισμένος από αυτό που αντίκρισε. Όπως εξηγεί, στην αρχή δεν σκέφτηκε ότι επρόκειτο για άνθρωπο, καθώς το σημείο ήταν γεμάτο βάτα, απορρίμματα και πυκνή βλάστηση. «Όταν το βρήκα, δεν πήγε το μυαλό μου σε άνθρωπο», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το τοπίο έμοιαζε απροσπέλαστο και εγκαταλελειμμένο.

Κατά την περιγραφή του, όποιος άφησε εκεί τα οστά φαίνεται πως είχε πλήρη εικόνα του εδάφους και της απομόνωσης του χώρου. «Τα οστά βρέθηκαν σε παράδρομο. Κάποιος που τα άφησε εδώ γνώριζε την περιοχή. Δεν μπορεί κάποιος ξεκάρφωτος να έρθει και να πετάξει κάτι εδώ πέρα, έχει ξανάρθει σε αυτό το μέρος. Βλέπετε πόσο πυκνή είναι η βλάστηση. Να έρθω να κάνω τι εδώ μέσα; δεν μπαίνει άνθρωπος εδώ. Βλέπετε πως είναι. Αυτή η περιοχή έτυχε, επειδή είναι δασική, να καθαριστεί. Αν δεν καθαριζόταν δεν πιστεύω ότι θα βρισκόταν ποτέ. Ήταν σε μια βαλίτσα μέσα. Με τις εργασίες που έγιναν έτυχε να ανοίξει η βαλίτσα και να βγουν αυτά έξω στην επιφάνεια. Σε ένα τέτοιο δύσβατο μέρος πώς να δεις τη βαλίτσα. Ποιος να πάει να την ανοίξει να δει τι έχει μέσα;».

Ο ίδιος πρόσεξε ότι το σώμα είχε τυλιχτεί με τρόπο που μαρτυρούσε οργάνωση. «Ήταν τυλιγμένο μέσα σε σακούλες, μέσα σε κουβέρτα και ήταν κλειστά. Εγώ επειδή ασχολούμαι με το κυνήγι και τα ζώα κατέβηκα να δω τι είναι. Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι ζώο». Στη συνέχεια, όμως, η εικόνα τον πάγωσε. «Είδα το χέρι. Φορούσε και βέρα. Πρέπει να είναι γυναίκα».

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Τούνελ», η γυναίκα εκτιμάται ότι ήταν 40 έως 55 ετών, με ύψος περίπου 1.55 έως 1.62 μέτρα, και είχε μακριά μαλλιά. Πάνω της βρέθηκε μόνο μία μαύρη μπλούζα, ενώ δεν εντοπίστηκαν εσώρουχα. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν χαρτιά στο στόμα, στοιχείο που εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς δηλώνει για τις συνθήκες θανάτου ή μεταφοράς της σορού.

Ο ακριβής χρόνος θανάτου δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν τον θάνατο τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από τον εντοπισμό. Η βέρα που φορούσε δεν είχε εσωτερική χάραξη, γεγονός που στερεί από τις Αρχές ένα άμεσο αναγνωριστικό στοιχείο. Πάνω από τη σακούλα βρέθηκαν μία καφέ μάλλινη κουβέρτα και ένα λεπτό γαλάζιο παπλωματάκι, τα οποία επίσης εξετάζονται.

Ο Γιώργος Τσιρκούδης περιέγραψε πιο αναλυτικά πώς οδηγήθηκε στο σημείο. «Στο σημείο αυτό, καθώς ερχόμουν, είδα τις σακούλες όπου βρισκόταν το σώμα. Λίγο πιο δίπλα, κοντά σε εκείνον τον κορμό, ήταν η βαλίτσα, ενώ το μπλε κομμάτι που βλέπετε —σαν κουβέρτα— βρισκόταν επίσης μέσα στη βαλίτσα». Όπως ανέφερε, η πυκνότητα της βλάστησης ήταν τέτοια, ώστε χωρίς τον καθαρισμό του χώρου, το εύρημα πιθανότατα δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ.

«Έψαχνα το πηγάδι και βρήκα τη βαλίτσα»

Η παρουσία του προέδρου της κοινότητας στο σημείο δεν σχετιζόταν αρχικά με τη βαλίτσα, αλλά με έλεγχο ενός παλιού ανοικτού πηγαδιού, έπειτα από ενημέρωση που είχε από συνεργεία καθαρισμού του δασαρχείου. Ο ίδιος εξηγεί ότι βρέθηκε εκεί για να διαπιστώσει αν το πηγάδι έκρυβε κίνδυνο για τους πολίτες. Τότε είδε τη βαλίτσα και έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στο σημείο.

«Έψαχνα το πηγάδι και τελικά εκεί κοντά εντόπισα το πτώμα. Έψαχνα οτιδήποτε έμοιαζε με μικρό λοφίσκο ή σημείο με πεταμένα αντικείμενα, όπως εκείνο το σημείο. Γι’ αυτό και καθώς περνούσα, έδωσα ιδιαίτερη προσοχή στη βαλίτσα όταν την είδα». Περιγράφοντας τη σκηνή, τονίζει ότι δεν υπήρχε έντονη οσμή, πιθανότατα επειδή η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και είχε τυλιχτεί σε πολλαπλά στρώματα υλικών. «Ακόμα κι αν προσπαθήσω να το περιγράψω, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο πυκνή ήταν η βλάστηση. Ήταν σαν ζούγκλα. Όταν τα παιδιά που καθάριζαν τελείωσαν τη δουλειά, πραγματικά δεν πίστευα πόσο καθαρά το είχαν αφήσει. Δεν υπήρχε έντονη μυρωδιά, γιατί εκτός από το ότι η σορός ήταν μέσα σε σακούλες, ήταν τυλιγμένη με κουβέρτα και τοποθετημένη σε βαλίτσα. Επιπλέον, βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, σχεδόν σε μορφή οστών. Μόνο το χέρι ήταν σε κάπως καλύτερη κατάσταση».

Ο ίδιος εκτιμά πως το μηχάνημα του δασαρχείου ίσως μετακίνησε τη βαλίτσα κατά τη διάρκεια των καθαρισμών, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει το πώς βγήκαν στην επιφάνεια μέρη του περιεχομένου.

Τα συνεργεία καθαρισμού και το ερώτημα για το άνοιγμα της βαλίτσας

Οι εργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες καθαρισμού του δάσους ανέφεραν στο «Τούνελ» ότι η περιοχή ήταν ιδιαίτερα πυκνόφυτη και γεμάτη με μπάζα, σκουπίδια και πεταμένα αντικείμενα. Όπως λένε, μέσα σε αυτό το περιβάλλον η βαλίτσα δεν τους προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς φαινόταν σαν ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο αντικείμενο μέσα στο δάσος.

Ένας από τους εργάτες ανέφερε: «Η περιοχή ήταν ιδιαίτερα πυκνόφυτη και γινόταν καθαρισμός για αντιπυρικούς λόγους. Υπήρχαν πολλά σκουπίδια, μπάζα και διάφορα πεταμένα αντικείμενα, τα οποία ήρθαν σε κοινή θέα καθώς προχωρούσαμε στον καθαρισμό». Άλλος εργαζόμενος σημείωσε πως όταν είδαν τη βαλίτσα, εκείνη ήταν κλειστή και δεν κατάλαβαν ότι υπήρχε κάτι ύποπτο. «Εμείς κόβουμε τη βλάστηση και την αφήνουμε περίπου έτσι όπως τη βλέπετε. Αργότερα ενημερωθήκαμε για το τι είχε συμβεί, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε αντιληφθεί κάτι. Τη βαλίτσα την είχαμε δει κλειστή αλλά δεν δώσαμε σημασία, καθώς θεωρήσαμε ότι ήταν απλώς μία ακόμη πεταμένη βαλίτσα μέσα στο δάσος, όπως τόσα άλλα σκουπίδια για τα οποία είχαμε ήδη ενημερώσει το Δασαρχείο».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο να άνοιξε η βαλίτσα από το μηχάνημα. «Πάντως δεν άνοιξε από το μηχάνημα, γιατί εγώ το χειριζόμουν και την είδα. Ίσως να την άνοιξε κάποιο ζώο αργότερα. Εμείς συνεχίσαμε κανονικά τις εργασίες μας προς ένα χαμηλότερο σημείο και, μετά από μερικές ημέρες, ήρθε ο πρόεδρος για να δει την πορεία των εργασιών και τον χώρο και τότε βρήκε αυτό που βρήκε».

Η γενετική ταυτοποίηση και η σημασία της βαλίτσας ως πειστήριο

Στην προσπάθεια να φωτιστεί η υπόθεση, η εκπομπή επικοινώνησε και με τον γενετιστή – μοριακό βιολόγο Γιώργο Φιτσιάλο, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση, κατά πάσα πιθανότητα, εγκληματική ενέργεια. Όπως εξήγησε, η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει μέσω γενετικού υλικού, με λήψη δείγματος από οστό, ιστό ή άλλο κατάλληλο βιολογικό υλικό, ώστε να προκύψει το γενετικό προφίλ του θύματος και να αναζητηθούν πιθανοί συγγενείς.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η βαλίτσα μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο πειστήριο. «Πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για εγκληματική ενέργεια. Δεν βρίσκεται τυχαία ένας άνθρωπος ή μέρος του σώματός του μέσα σε μια βαλίτσα. Η ταυτοποίηση θα γίνει γενετικά. Θα ληφθεί ένα μικρό δείγμα από το σώμα, είτε σάρκα είτε οστό είτε οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί, και θα δημιουργηθεί το γενετικό προφίλ. Με αυτόν τον τρόπο θα εξακριβωθεί αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, ενώ θα διερευνηθεί και η πιθανότητα εντοπισμού συγγενών, ώστε τελικά να προκύψει η ταυτότητα του ατόμου».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι σακούλες, οι κόμποι, τα σημεία δεσίματος και τα κλεισίματα της βαλίτσας μπορεί να έχουν διατηρήσει DNA από το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τη σορό. Όπως αναφέρει, εκεί ακριβώς εντοπίζονται οι περισσότερες πιθανότητες μεταφοράς γενετικού υλικού λόγω πίεσης και τριβής. Η πορεία της έρευνας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά διατηρήθηκαν αυτά τα ίχνη και από το αν οι καιρικές συνθήκες δεν τα κατέστρεψαν.

Οι Αρχές καλούνται τώρα να ενώσουν τα κομμάτια ενός ιδιαίτερα σκοτεινού παζλ, να διαπιστώσουν αν η γυναίκα σχετίζεται με κάποια υπόθεση αγνοουμένης και να εξακριβώσουν αν λείπουν τμήματα της σορού λόγω της αρχικής μεταφοράς ή από μεταγενέστερες φθορές. Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση του Πευκοχωρίου έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο δύσκολους και ανατριχιαστικούς γρίφους των τελευταίων μηνών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: