
Γεωργιάδης: «Να κάνετε το σταυρό σας γιατί έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό»
Σε αποκαλύψεις και παρασκήνια γύρω από το περιστατικό με το… «κρακεράκι» στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και σε σκληρή επίθεση κατά της πρόεδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
Το παρασκήνιο με το «κρακεράκι» και η δημόσια αυτοκριτική
Περιγράφοντας το συμβάν με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στα έδρανα. Όπως ανέφερε, βρισκόταν στη Βουλή επί 1,5 ώρα χωρίς να έχει προλάβει να φάει τίποτα ολόκληρη την ημέρα, καθώς δεν είχε περάσει καν από το γραφείο του.
Όταν αισθάνθηκε ενόχληση στο στομάχι, βγήκε για λίγο έξω, έφαγε δύο κράκερ και επιστρέφοντας κρατούσε το κουτί πίσω από την πλάτη του. Ωστόσο, την ώρα που έβαζε στο στόμα του το τελευταίο κρακεράκι που είχε μείνει στο χέρι του, αντιλήφθηκε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο.
Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε δημόσια αυτοκριτική παραδεχόμενος το ατόπημά του:
«Κακώς το έβαλα. Ξαναλέω, ήταν λάθος που έβαλα το κρακεράκι στο στόμα μου. Ήταν όμως αυτός λόγος να με τραβάει βίντεο;»
Παράλληλα, υπενθύμισε πως η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ακολουθήσει παρόμοια τακτική καταγραφής με βίντεο και στο παρελθόν, όπως κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής απέναντι στην κ. Συρεγγέλα (με αφορμή έναν φραπέ), καθώς και απέναντι στους βουλευτές Μακάριο Λαζαρίδη και Δημήτρη Μαρκόπουλο.
«Δεν είναι μόνο ο κ. Ρούτσι πατέρας θύματος των Τεμπών»
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, εξαπολύοντας ευθείες βολές. Ισχυρίστηκε πως ο πραγματικός στόχος των αντιδράσεων και της ανακίνησης του θέματος των τοξικολογικών εξετάσεων μετά από τρία χρόνια ήταν η αναβολή της έναρξης της δίκης, υποστηρίζοντας πως ο κ. Ρούτσι ενεργούσε «υπό την καθοδήγηση της κ. Κωνσταντοπούλου».
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας:
Η στάση των υπολοίπων συγγενών: «Δεν είναι μόνο ο κ. Ρούτσι πατέρας θύματος των Τεμπών, υπάρχουν άλλοι πολλοί γονείς. Θυμίζω ότι οι πολλοί δεν ήθελαν να σταματήσει η διαδικασία της δίκης».
Οι τοξικολογικές εξετάσεις: Σημείωσε πως 50 από τους 56 συγγενείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να καθυστερήσει η δικαστική διαδικασία.
Η ατάκα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο υπουργός Υγείας έκλεισε την τοποθέτησή του με μια χαρακτηριστική αποστροφή, εξαίροντας τη διακυβέρνηση του πρωθυπουργού και καλώντας τους πολίτες «να κάνουν το σταυρό τους» που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τιμόνι της χώρας.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Παίρνει 1 λεπτό να την μάθεις: Η προσευχή που πρέπει να λες όταν ανάβεις κερί, που θα σου αλλάξει την ζωή
-
Μαρία Σάκκαρη – Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Σύντομη απόδραση στα Χανιά μετά τον τελικό του Athens Open
-
Απαρηγόρητη στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας η Μπέτυ Αρβανίτη: Ο σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον γιο της – «Φέρτον μου πίσω και…»