«Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν ταριχευμένος, 15 χρόνια μετά ήταν μέσα στον τάφο σαν ζωντανός, είχε μουμιοποιηθεί»

July 29, 2026

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη για τον Αλέξανδρο Ωνάση, γιο του διάσημου Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, έρχεται στο προσκήνιο. Η μακάβρια λεπτομέρεια της μουμιοποίησής του, 15 χρόνια μετά τον θάνατό του, προκαλεί σοκ και αναδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση της οικογένειας με τον θάνατο και την κληρονομιά τους. Η


«Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν ταριχευμένος, 15 χρόνια μετά ήταν μέσα στον τάφο σαν ζωντανός, είχε μουμιοποιηθεί»


Διαφ.

Μια άγνωστη και παράλληλα σοκαριστική λεπτομέρεια που αφορά την οικογένεια Ωνάση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, περιγράφοντας την εικόνα που παρουσίαζε η σορός του Αλέξανδρου Ωνάση πολλά χρόνια μετά την ταφή του στον Σκορπιό.

Διαφ.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 24 ετών στις 23 Ιανουαρίου 1973, έπειτα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, γεγονός που σηματοδότησε την αφετηρία μιας σειράς τραγωδιών για την οικογένεια του Έλληνα μεγιστάνα.

Η μαρτυρία του καμαρότου της θαλαμηγού «Χριστίνα»

Τις αποκαλύψεις έκανε ο Γιώργος Χατζητάκης, ο οποίος εργάστηκε επί σειρά ετών ως καμαρότος στη θρυλική θαλαμηγό «Χριστίνα», μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

Διαφ.

Το άνοιγμα του τάφου μετά τον θάνατο της Χριστίνας

Η ιστορία εκτυλίχθηκε περίπου 15 χρόνια μετά τον χαμό του Αλέξανδρου, όταν στις 19 Νοεμβρίου 1988 έφυγε αδόκητα από τη ζωή και η αδελφή του, Χριστίνα Ωνάση.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζητάκης, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών εκείνων των ημερών, χρειάστηκε να ανοιχτεί ο τάφος του Αλέξανδρου, καθώς υπήρχε εισροή υδάτων στο σημείο.

«Είχε μουμιοποιηθεί, ήταν σαν ζωντανός»

Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν μπροστά στο άνοιγμα του μνήματος ήταν πραγματικά αδιανόητη και αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος:

«Ο Αλέξανδρος ήταν ταριχευμένος. Και θα σας πω κάτι που δεν έχω πει ούτε στους δικούς μου ανθρώπους. Όταν πέθανε η Χριστίνα, χρειάστηκε να ανοίξουμε τον τάφο του Αλέξανδρου γιατί έμπαζε από κάπου νερά. Και αυτό που αντικρίσαμε ήταν κάτι που δεν μου φεύγει από το μυαλό.

Υπήρχε κανονικά μέσα στον τάφο ο Αλέξανδρος σαν ζωντανός. Είχε μουμιοποιηθεί. Είχε το δέρμα του κανονικά. Τον είδα με τα μάτια μου και η εικόνα αυτή με συντροφεύει μέχρι και σήμερα».

Η συγκεκριμένη μαρτυρία φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πέπλο μυστηρίου και τις άγνωστες πτυχές που περιβάλλουν την ιστορία της οικογένειας Ωνάση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: