
Σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε σήμερα το πρωί στην Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Η δόνηση, μεγέθους 3,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στο Αίγιο και έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι.
Μόλις έγινε γνωστό: Σεισμός τώρα στη χώρα μας – Σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις σεισμολογικές υπηρεσίες, ο σεισμός καταγράφηκε λίγο μετά τις 10:38 το πρωί.
Το επίκεντρο του σεισμού κοντά στο Αίγιο
Με βάση την αναθεωρημένη λύση του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο σε περιοχή κοντά στο Αίγιο.
Ειδικότερα, το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου.
Στα 10,4 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10,4 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ή ζημιές από τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα.
Πηγή