Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα που βρέθηκε στην Ελλάδα με εκκρεμή ευρωπαϊκά εντάλματα. Ο 53χρονος κατηγορείται για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, που περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Έκτακτη είδηση: Πανικός Πριν λίγο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Ο 53χρονος συνελήφθη την Κυριακή 9 Αυγούστου, κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα που είχαν εκδοθεί από τις Αρχές της Γαλλίας.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απάτες.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη Γαλλία
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, ο 53χρονος φέρεται να είχε δραστηριοποιηθεί στη Λιόν κατά το χρονικό διάστημα από το 2013 έως και το 2018.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, κατηγορείται ότι είχε προχωρήσει στη σύσταση εικονικών εταιρειών, μέσω των οποίων φέρεται να πραγματοποιούσε ενέργειες που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, ο 53χρονος εμπλέκεται και σε υπόθεση διεθνούς απάτης που αφορά τον ΦΠΑ.
Συνελήφθη κατά την άφιξή του στην Αθήνα
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Η υπόθεση ενεργοποιήθηκε λόγω των δύο ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τη Γαλλία για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.
Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος
Μετά τη σύλληψή του, ο 53χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.
Οι γαλλικές Αρχές τον αναζητούσαν για τις υποθέσεις που συνδέονται με τη σύσταση εικονικών εταιρειών, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και τη διεθνή απάτη που αφορά τον ΦΠΑ.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Καιρός: «Τρόμος» για τις επόμενες ώρες – Αυστηρή προειδοποίηση Κολυδά χτυπά «καμπανάκι» για 5 περιοχές, ο μετεωρολόγος
-
ΘΡΗΝΟΣ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ
-
Πόρτο Χέλι: Αυτή ήταν η ιδιοκτήτρια του ιστορικού ξενοδοχείου «Γαλαξίας» που βρέθηκε νεκρή – Έπεσε από τον 6ο – Πως έγιναν όλα