
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΟΚ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ
Τραγικές διαστάσεις έχει πάρει η καταστροφή στην Κολομβία μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 224 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ
Ο σεισμός σημειώθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο τμήμα της δυτικής Κολομβίας.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον νομό Τσοκό, περιοχή που βρίσκεται στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ η σεισμική δόνηση προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και υποδομές.
Η σεισμική δόνηση των 7,4 βαθμών χαρακτηρίζεται ως μία από τις ισχυρότερες που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Μεγάλες καταστροφές στο Κάλι
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στο Κάλι, όπου αρκετά κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ τμήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, μεταξύ των οποίων και το παιδιατρικό τμήμα, κατέρρευσαν.
Στα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο, διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.
Οι εικόνες που μεταδίδονται από τις πληγείσες περιοχές αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με κατεστραμμένα κτίρια και κατοίκους να προσπαθούν να απομακρυνθούν από επικίνδυνα σημεία.
Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους
Τα σωστικά συνεργεία δίνουν αγώνα με τον χρόνο, καθώς κάθε ώρα που περνά θεωρείται κρίσιμη για τον εντοπισμό πιθανών επιζώντων.
Διασώστες και εθελοντές επιχειρούν στα ερείπια, ενώ σε αρκετές περιοχές η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Οι Αρχές έχουν ήδη κινητοποιήσει σημαντικές δυνάμεις, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί
Ο μεγάλος αριθμός κτιρίων που υπέστησαν ζημιές, αλλά και οι αναφορές για ανθρώπους που παραμένουν αγνοούμενοι, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις Αρχές.
Για τον λόγο αυτό, ο αριθμός των θυμάτων θεωρείται πιθανό να αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες στα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.
Παράλληλα με τις επιχειρήσεις διάσωσης, οι Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν και προβλήματα που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, περίπου 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 40 σημεία, μεταξύ άλλων για την αποτροπή φαινομένων λεηλασίας και τη διατήρηση της τάξης.
Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή
Οι εικόνες από το Κάλι και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό είναι συγκλονιστικές.
Διασώστες χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια, ενώ η αγωνία για τους αγνοούμενους παραμένει μεγάλη.
Η Κολομβία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών και οι προσπάθειες των συνεργείων επικεντρώνονται πλέον στην ανεύρεση επιζώντων και στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες.
Με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 224 νεκρούς, οι Αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη στα συντρίμμια, ενώ η πλήρης εικόνα της καταστροφής αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες ώρες.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
«Κι εσύ θα φύγεις, κι εγώ θα..» – Σοκάρουν τα λόγια του Γιώργου Λιβάνη για τον χωρισμό με Ανδρομάχη
-
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ – Θλίψη σε όλη την χώρα – Πέθαvε ο Μιχάλης
-
Σάλος με τον Νίκο Βέρτη: Σοκάρει αυτό που έπιασαν οι κάμερες στη Μύκονο – Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου