Η ιστορία πίσω από το «Ώρες μικρές» που ερμήνευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης: Οι στίχοι που τον έκαναν να πει «Το κομμάτι αυτό το θέλω τώρα»

September 16, 2026

Ο Γιώργος Μαζωνάκης επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα νέο κομμάτι που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των θαυμαστών του. Το τραγούδι «Ώρες μικρές» δεν είναι απλώς μια νέα προσθήκη στη δισκογραφία του, αλλά φέρει μαζί του μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αποκαλύπτει τη βαθιά σύνδεση του καλλιτέχνη με τους στίχους του. Η στιχουργός


Η ιστορία πίσω από το «Ώρες μικρές» που ερμήνευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης: Οι στίχοι που τον έκαναν να πει «Το κομμάτι αυτό το θέλω τώρα»


Διαφ.

Γιώργος Μαζωνάκης: Η ιστορία πίσω από το «Ώρες μικρές» – Ο στίχος που τον έκανε να πει «Το κομμάτι αυτό το θέλω τώρα»

Την άγνωστη ιστορία πίσω από ένα από τα τραγούδια που συνδέθηκαν έντονα με τον Γιώργο Μαζωνάκη, το «Ώρες μικρές», αποκάλυψε η στιχουργός Ελένη Γιαννατσούλια.

Διαφ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4», η στιχουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Γιώργο Μαζωνάκη, στη σχέση του με τους στίχους αλλά και στη στιγμή που ο τραγουδιστής άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι και θέλησε αμέσως να το ερμηνεύσει.

Ο στίχος που τον έκανε να ταυτιστεί

Η Ελένη Γιαννατσούλια εξήγησε ότι έγραψε τους στίχους πάνω στη μουσική του Γιώργου Σαμπάνη.

Διαφ.

Όταν ο Σαμπάνης παρουσίασε το τραγούδι στον Γιώργο Μαζωνάκη, εκείνος άκουσε τους πρώτους στίχους και συγκινήθηκε ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τη στιχουργό, ήταν συγκεκριμένες φράσεις που τον έκαναν να ταυτιστεί αμέσως με το τραγούδι και να ζητήσει να το ερμηνεύσει.

Η Γιαννατσούλια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πριν ακόμη ακούσει όλους τους στίχους, ο Μαζωνάκης είπε: «Το κομμάτι αυτό το θέλω τώρα».

Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε, ο τραγουδιστής αγάπησε σταδιακά κάθε στίχο του τραγουδιού, ενώ το «Ώρες μικρές» αγαπήθηκε ιδιαίτερα και από το κοινό.

Ο Μαζωνάκης έδινε μεγάλη σημασία στους στίχους

Η Ελένη Γιαννατσούλια μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ξεχωριστό και χαρισματικό άνθρωπο και καλλιτέχνη.

Όπως ανέφερε, ένα από τα στοιχεία που την εντυπωσίαζαν ήταν η ιδιαίτερη σημασία που έδινε στους στίχους των τραγουδιών του και στα μηνύματα που αυτά εξέπεμπαν.

Τον περιέγραψε ως έναν καλλιτέχνη που δεν φοβόταν την καινοτομία και αναζητούσε διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης, τόσο στη δισκογραφία όσο και στις εμφανίσεις του.

Παράλληλα, στάθηκε στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ερμήνευε τα τραγούδια του, υπογραμμίζοντας ότι η χροιά της φωνής του και η επικοινωνία του με το κοινό έδιναν μια ξεχωριστή διάσταση στις ερμηνείες του.

Η ιδιαίτερη σχέση του με το κοινό

Η στιχουργός αναφέρθηκε ειδικά και στον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Μαζωνάκης επικοινωνούσε με τον κόσμο κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Ώρες μικρές», σημειώνοντας ότι σε βίντεο από ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδιστή φαίνεται η έντονη αλληλεπίδρασή του με το κοινό.

Ο ίδιος έλεγε στίχους και ο κόσμος τους επαναλάμβανε, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον ερμηνευτή και τους θαυμαστές του.

Για την Ελένη Γιαννατσούλια, αυτή η επικοινωνία ήταν ένα ακόμη στοιχείο που ανέδειξε τον Μαζωνάκη ως έναν πραγματικό καλλιτέχνη.

«Ο Γιώργος Σαμπάνης μου έκανε ένα εξαίσιο δώρο»

Η Ελένη Γιαννατσούλια αναφέρθηκε και στον Γιώργο Σαμπάνη, μέσω του οποίου γνώρισε καλλιτεχνικά τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Όπως είπε, θεωρεί τον Σαμπάνη έναν άνθρωπο που της έχει κάνει σημαντικά δώρα στη ζωή της και ένα από αυτά ήταν η γνωριμία της με τον Μαζωνάκη.

Η ίδια περιέγραψε τη συνεργασία τους ως μια σχέση στην οποία ο τραγουδιστής προσέγγιζε τους στίχους της με σεβασμό και αγάπη.

Μάλιστα, τόνισε ότι συχνά ένιωθε πως οι στίχοι που έγραφε αντανακλούσαν όσα βίωνε ο Μαζωνάκης εκείνη την περίοδο.

«Θα προτιμούσα να ζει ο Γιώργος και να μην ξανατραγουδούσε ποτέ τραγούδια μου»

Η στιχουργός μίλησε με βαθιά συγκίνηση για τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Αναφερόμενη στην απώλειά του, τόνισε πως θα προτιμούσε ο τραγουδιστής να ήταν στη ζωή, ακόμη κι αν δεν τραγουδούσε ξανά κανένα από τα τραγούδια της.

Κλείνοντας, τον αποχαιρέτησε μέσα από στίχους που είχε γράψει η ίδια, συνδέοντας το «Ώρες μικρές» με το συναίσθημα της απώλειας και της εκκρεμότητας που αφήνει πίσω της η ξαφνική φυγή ενός ανθρώπου.


Πηγή