ΣΟΚ ΤΩΡΑ: ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ – ΠΟΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

October 6, 2026

Μια νέα αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει τη Νιγηρία, καθώς στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε με 32 επιβαίνοντες. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν 25 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια της συντριβής. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.


ΣΟΚ ΤΩΡΑ: ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ – ΠΟΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ


Διαφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από protothema.gr, «οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι υπήρχαν 25 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροσκάφος», δήλωσε ο υπουργός Αεροπορίας Φέστους Κεγιάμο με ανάρτηση στο X

Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίας συνετρίβη σήμερα στο νότιο τμήμα της χώρας με 32 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον στρατό και τον υπουργό Αεροπορίας της Νιγηρίας.

Διαφ.

«Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι υπήρχαν 25 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροσκάφος», δήλωσε ο υπουργός Αεροπορίας Φέστους Κεγιάμο με ανάρτηση στο X.

Διαφ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Λάγος από το Μπενίν, όταν όλες οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω ασυρμάτου αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι μεταγενέστερες πληροφορίες επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στη Ναυτική Βάση στο Ιγκμποκόντα και ότι τα συντρίμμια είχαν εντοπιστεί.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην Ιγκμποκόντα, έδρα της Τοπικής Διοικητικής Περιοχής Ιλάτζε της Πολιτείας Όντο. Φέρεται να εκτελούσε τακτική πτήση από το Μπενίν προς το Λάγος όταν συνέβη το ατύχημα.


Πηγή