Πανικός σε σχολείο: «Τρέξε, τρέξε!» – Έβαλαν φωτιά σε διάδρομο και όσα ακολούθησαν προκαλούν οργή

October 17, 2026

Συναγερμός επικράτησε σε σχολείο της Γαλλίας, όταν ομάδα νεαρών προκάλεσε φωτιά σε διάδρομο του κτιρίου, δημιουργώντας πανικό μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Η άμεση εκκένωση του σχολείου και η αντίδραση των Αρχών έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς οι υπεύθυνοι αναζητούν τους δράστες της εμπρηστικής επί


Πανικός σε σχολείο: «Τρέξε, τρέξε!» – Έβαλαν φωτιά σε διάδρομο και όσα ακολούθησαν προκαλούν οργή


Διαφ.

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο στη Γαλλία, το οποίο χρειάστηκε να εκκενωθεί έπειτα από εμπρηστική επίθεση που φέρεται να προκάλεσε ομάδα νεαρών. Οι Αρχές αναζητούν τους εμπλεκομένους, ενώ η περιφερειακή εκπαιδευτική αρχή ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι νεαροί φέρονται να έριξαν εύφλεκτο υγρό σε έναν διάδρομο του σχολικού κτιρίου και στη συνέχεια να χρησιμοποίησαν αναπτήρα, προκαλώντας φωτιά. Καθώς οι φλόγες εξαπλώνονταν, απομακρύνθηκαν γρήγορα από το σημείο, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά και τον καπνό.

Διαφ.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια του περιστατικού βιντεοσκοπούσαν τους εαυτούς τους και γελούσαν, καταγράφοντας τις ενέργειές τους.

Το βίντεο στα social media και η φωτιά μέσα στο σχολείο

Διαφ.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να καταγράφει τους εφήβους να βάζουν φωτιά σε έναν όροφο του σχολικού κτιρίου. Στη συνέχεια, οι ίδιοι φαίνεται να απομακρύνονται από το σημείο, καθώς οι φλόγες και ο καπνός δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες στο εσωτερικό του κτιρίου.

Το περιστατικό προκάλεσε κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εκκένωση του σχολείου. Οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση και αναζητούν τους νεαρούς που φέρονται να εμπλέκονται στην πρόκληση της φωτιάς.

Πού σημειώθηκε το περιστατικό – Η ανακοίνωση της εκπαιδευτικής αρχής

Η εκπαιδευτική αρχή της Νάντης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι το περιστατικό σημειώθηκε αργά το πρωί, λίγο μετά τις 11:00, στο λύκειο Aristide-Briand, στην πόλη Σεν-Ναζέρ (Saint-Nazaire), στην περιοχή Λουάρ-Ατλαντίκ της Γαλλίας.

Η ίδια αρχή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά.


Πηγή