Οι πρώτοι Ολυμπιονίκες στο ΟΤΕ HISTORY

Το αφιέρωμα του ΟΤΕ HISTORY στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 21.00, με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρώτους Ολυμπιονίκες.


Τα οστά του αρχαιότερου γνωστού αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων, που έζησε το 500 π.Χ., ανακαλύφθηκαν το 1959 στον Τάραντα της νότιας Ιταλίας. Μέσω γραφικών συστημάτων και δραματικής αναπαράστασης, το ντοκιμαντέρ «δίνει πνοή» στον σκελετό και αποκαλύπτει τα μυστικά του αρχαίου αθλητισμού.

Σε τρία μέρη ολοκληρώνεται το ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής, «Αρχαία Ελλάδα: Το λίκνο του πολιτισμού», την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη βράδυ στις 21.00.

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα: από την άνθηση της δημοκρατίας στην πόλη-κράτος των Αθηνών, τον χρυσό αιώνα του Περικλή μέχρι την εκστρατεία των Αθηναίων στην Σικελία στο πλαίσιο του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη λήξη του πολέμου με την παράδοση των Αθηνών και τον θάνατο του Σωκράτη.

Επίσης:

  • Το ντοκιμαντέρ «Κέντρισμα Γης» (Παρασκευή 26/08, 21.00), εστιάζει στον Μιχάλη Αργυράκη από το Ηράκλειο Κρήτης, ιδρυτή του Αργυράκειου Πολεμικού Εθνολογικού Μουσείου, που είναι αφιερωμένο στους γονείς του και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Το ντοκιμαντέρ «Αδερφέ, πού πας; Η ανταλλαγή» (Σάββατο 27/08, 21.00) αφηγείται το ανθρώπινο δράμα πριν και μετά την ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.


[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...