Τηλεοπτικές άδειες: Θρίλερ με τις εγγυητικές στο "παρά 5" του διαγωνισμού

SHARE THIS

0
SHARES

Με ενστάσεις των εμπλεκομένων πλευρών ολοκληρώθηκε η τελική πρόβα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.


Οι ενστάσεις αφορούν:

  • Τον επιχειρηματία κ.Καλογρίτσα, που κατέθεσε την απαραίτητη εγγυητική επιστολή στις 15.40, δηλαδή αφού είχε εκπνεύσει η προθεσμία πρωτοκόλλησης του σχετικού εγγράφου. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των υπολοίπων καναλιών, που ζητούσαν να μην γίνει δεκτή η επιστολή Καλογρίτσα, ενώ ορισμένοι κατήγγειλαν πως είχε δοθεί εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά την εκπνοή της προθεσμίας. Για το θέμα κλήθηκε εκτάκτως να γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο κ.Γιάννης Ματζουράνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του κ.Ματζουράνη είναι να γίνει αποδεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα.
  • Τον επιχειρηματία κ.Βρυώνη ο οποίος παρουσίασε εγγυητική επιστολή από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, που είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή και να μην μετάσχει στον διαγωνισμό ο κ.Βρυώνης. Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση.

Κάποιες πλευρές έθεσαν και θέμα για το πώς εξασφάλισε εγγυητική επιστολή ο κ.Αλαφούζος, τη στιγμή που έχει δεσμευτεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του.

 

 

Η διαδικασία διεξήχθη σε ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον που ελέγχθηκε για… βόμβες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για… κοριούς, ηλεκτρονικές παρεμβολές και μικρόφωνα, από ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες.

 

Το σχέδιο ασφαλείας για αύριο, ημέρα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ήδη έτοιμο και έχουν γίνει «δοκιμές» για την εφαρμογή του από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τη φύλαξη και τον έλεγχο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

 

Αν και έχει τονιστεί ότι απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα, στελέχη των διωκτικών αρχών θα εγκαταστήσουν ειδικό μηχάνημα απενεργοποίησής τους (jammer blocker), σε περίπτωση που κάποιος έχει… ξεχάσει την απαγόρευση ή μπει στον πειρασμό να περάσει κρυφά τηλέφωνο στον χώρο.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί θα διατεθούν για τον έλεγχο εξωτερικά, ενώ εσωτερικά του κτιρίου θα βρίσκονται περίπου 90 αστυνομικές σε τρεις βάρδιες. Παράλληλα θα υπάρχουν πολλές εξωτερικές αστυνομικές περιπολίες και παρατηρητές. Κάθε υποψήφιος θα έχει συνοδεία δύο αστυνομικούς που θα βρίσκονται πλάι του σε κάθε του… κίνηση, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε επα
00004000
ή και επικοινωνία με τα άτομα που θα βρίσκονται στο χώρο δημοπρασίας.

 

Οι υποψήφιοι θα βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια τα οποία μέχρι το πρωί της Τρίτης θα παραμείνουν σφραγισμένα και οι υποψήφιοι θα αντικρίσουν ταινία ασφαλείας στην πόρτα πριν μπουν στο δωμάτιο που τους αναλογεί.

Αποφασίστηκε πως ακόμη και η προσωπική φρουρά κάθε υποψηφίου, αν έχει, δεν θα μπει στο κτίριο, ενώ όσοι θα περάσουν στο εσωτερικό του θα είναι ονομαστικοποιημένοι με λεπτομερή στοιχεία. Επισημαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να βγει από το κτίριο πριν τελειώσει η διαδικασία.

 

 

Πηγή: www.thetoc.gr/
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...