Το Μεγάλο ΛΑΘΟΣ που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Φορτίζουμε το Κινητό μας. Δείτε ΠΩΣ είναι το ΣΩΣΤΟ!


Τα smartphones είναι τέλεια, έτσι δεν είναι; Αλλά το κακό είναι πως η μπαταρία τους τελειώνει πολύ γρήγορα. Σίγουρα έχουν πολλές εφαρμογές, αλλά αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στις εφαρμογές ή στο κινητό σας, ρίξτε το φταίξιμο στον ίδιο τον εαυτό σας.


Η στρατηγική σας είναι το πρόβλημα

Το να γεμίζουμε την μπαταρία του στο 100% φαίνεται να είναι η σωστή επιλογή. Το βάζεις τη νύχτα για φόρτιση και το πρωί που ξυπνάς είναι γεμάτο! Αλλά μην γιορτάζετε ακόμα, γιατί αυτή η στρατηγική μπορεί να σκοτώνει την μπαταρία αντί να την διατηρεί περισσότερο.

13

Τα τηλέφωνα νιώθουν την πίεση

Όταν ένα τηλέφωνο είναι στο 100%, είναι γεμάτο. Αλλά αφού συνεχώς χαλάει ενέργεια, θα την χρησιμοποιήσει σε μικρά ξεσπάσματα. Οπότε κάθε φορά που θα χάνει 0.5%, θα το γεμίζει. Αυτό σκοτώνει τη διάρκεια ζωής της, οπότε μην το αφήνετε στην φόρτιση εάν έχει γεμίσει.

14

Μόλις πάει στο 100% βγάλτε το.

15

Και δεν χρειάζεστε πάντα να είναι γεμάτη

Ποιος σας είπε πως χρειάζεστε 100%; Έρευνες από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης έδειξαν πως αυτό πιέζει ακόμα περισσότερο την μπαταρία και μειώνει τη διάρκεια της ζωής της.

16

Να φορτίζετε όταν μπορείτε 

Όταν πρόκειται για φαγητό, δεν τρώτε όλο το φαγητό με τη μία. Αντιθέτως, το κάνετε σε γεύματα. Έτσι ακριβώς θα πρέπει να φορτίζετε και το κινητό σας: Να το βάζετε στη πρίζα για μικρότερα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα. Έτσι, είναι πιο εύκολο για την μπαταρία να διαχειριστεί την κατάσταση. Αλλά ποιο είναι το ιδανικό ποσοστό;17

Δοκιμάστε το 10% 

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστόνης, το 10% είναι το ιδανικό ποσό ενέργειας που θα πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας κάθε φορά. Κρατήστε το στο 80% και αν πέσει στο 70%, φορτώστε το μέχρι να πάει πάλι 80. Σίγουρα θα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά η μπαταρία σας θα σας ευγνωμονεί.

18

Αποφύγετε ακραίες θερμοκρασίες 

Θέλετε να προστατέψετε ακόμα περισσότερο τη μπαταρία σας; Καλό θα ήταν να έχετε το κινητό σας σε θερμοκρασίες 0-35 βαθμούς Κελσίου.

19

Αποφύγετε συγκεκριμένες Θήκες

Είναι σημαντικό να διαλέξετε την σωστή θήκη, καθώς μία λάθος θήκη μπορεί να υπερθερμαίνει το κινητό σας και έτσι να μειώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

20

Τώρα ξέρετε

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και η μπαταρία σας θα αργήσει να πεθάνει. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει να πηγαίνει για να την αντικαταστήσει…

21

Εσείς το γνωρίζατε;

Credit: memes.com


[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...