Θέλεις να χάσεις 5 κιλά λίπους σε ένα μήνα; Σε εσένα απευθύνεται η Turbo diet!

Αν θέλεις να χάσεις γύρω στα 5 κιλά και δίνεις στον εαυτό σου χρονικό περιθώριο 2-3 μηνών για να το καταφέρεις, σου. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που επείγεσαι να χάσεις 4-5 κιλά μέσα σε ένα μήνα;


Η ταυτότητα της δίαιτας
Διαβάζεις προσεκτικά, συνεκτιμάς τα υπέρ και τα κατά, παίρνεις αποφάσεις ψύχραιμα και λογικά…
Είδος: Υποθερμιδική δίαιτα με μέσο όρο ενεργειακής πρόσληψης 1.300 θερμίδες ημερησίως. Συνδυάζει μειωμένη θερμιδική πρόσληψη από υδατάνθρακες και λιπαρά, με αναλογικά αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών, λαχανικών και φυτικών ινών, ώστε να περιορίζεται το αίσθημα της πείνας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεσματικότητας είναι η αύξηση των σωματικών δραστηριοτήτων, π.χ. περισσότερο βάδισμα, αλλά και η τακτική γυμναστική με όποιον τρόπο σας βολεύει.

Απευθύνεται σε: Υγιείς ενήλικες γυναίκες με λίγα περιττά κιλά, που επείγονται να χάσουν βάρος και θα το επιχειρούσαν έτσι κι αλλιώς με κάποια άλλη δίαιτα ή τρόπο.

Μέγιστη διάρκεια: 4 εβδομάδες ή μέχρι να χάσεις 5 κιλά το πολύ, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Εάν παραταθεί πέραν αυτών, απλώς θα διατηρήσεις το βάρος που έχεις πετύχει ήδη. Ωστόσο, εφόσον γυμνάζεσαι, θα παρατηρήσεις αλλαγές, όπως περαιτέρω μείωση πόντων και ποσοστού σωματικού λίπους.

Τρόπος δράσης: Από τη στιγμή που περιορίζεις την πρόσληψη θερμίδων και γυμνάζεσαι σχεδόν καθημερινά, ο οργανισμός σου εξαναγκάζεται να καλύψει τις ανάγκες του καταφεύγοντας στα ενεργειακά του αποθέματα. Έτσι αυξάνεται η κινητοποίηση καθώς και η καύση των αποθηκευμένων λιπών, επομένως το σωματικό σου βάρος μειώνεται σε βαθμό τουλάχιστον ανάλογο του ενεργειακού ελλείμματος.

Υπέρ: Δεν είναι ακραία ή μονομερής, δεν περιέχει εξεζητημένα γεύματα ή πολύ ακριβά τρόφιμα. Είναι αρκετά υγιεινή, θρεπτικά ισορροπημένη και με μεγάλη ποικιλία τροφίμων. Επιτρέπει τις αντικαταστάσεις τροφίμων με ομοειδή. Δεν είναι δύσκολη στην εφαρμογή, σας βάζει σε πρόγραμμα. Περιορίζει το αίσθημα της πείνας. Έχει αποτελέσματα!

Κατά: Δεν είναι εξατομικευμένη, δεν λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές σου ανάγκες, συνήθειες και προτιμήσεις, ούτε το δικό σου τρόπο ζωής. Δεν δίνει πολλές εναλλακτικές λύσεις γευμάτων. Πρέπει απαραιτήτως να συνδυαστεί με γυμναστική, ώστε να αυξήσεις τις καύσεις σου. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το αρχικό σωματικό βάρος, την ταχύτητα του μεταβολισμού και το επίπεδο των σωματικών δραστηριοτήτων σου.

Παράδειγμα: Αν χρειάζεσαι 2.000 θερμίδες για να διατηρήσεις το ίδιο σωματικό βάρος και καις επιπλέον 300 θερμίδες καθημερινά με γυμναστική, τότε θα χάνεις κατά μέσον όρο 1 κιλό λίπους εβδομαδιαίως συν κάποια επιπλέον γραμμάρια προερχόμενα από τις απώλειες περιττών υγρών, όπως π.χ. αυτά που οφείλονται σε κατακρατήσεις, περισσότερα βεβαίως τις πρώτες 2 εβδομάδες, λιγότερα στη συνέχεια.

dieta

Θα την κάνω γιατί: Επείγομαι να χάσω 4-5 κιλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας. Είμαι σωματικά δραστήρια. Μου αρέσει η γυμναστική. Τη μελέτησα προσεκτικά και έκρινα ότι μου ταιριάζει. Συμβουλεύτηκα το γιατρό μου.

Δεν θα την κάνω γιατί: Έχω προβλήματα υγείας ή/και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή. Δεν την ενέκρινε ο γιατρός μου. Δεν ταιριάζει στις διατροφικές μου συνήθειες. Δεν γυμνάζομαι και δεν έχω πρόθεση να γυμναστώ. Αποφάσισα, όπως είναι και το πλέον ενδεδειγμένο, να χάσω βάρος αργά και σταθερά με εξατομικευμένο πρόγραμμα ή/και τροποποιώντας τις λανθασμένες διατροφικές μου συνήθειες υπό την καθοδήγηση ειδικού.

diet

 

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...