Βρέθηκε το φάρμακο που σκοτώνει το Αλτσχάιμερ: – Σε 1 Χρόνο εξαφάνισε τη Νόσο από 165 Ασθενείς!


Δοκιμές έχουν δείξει αποτελέσματα άνευ προηγουμένου και αυτό το φάρμακο δείχνει ως ένα πιθανό ισχυρό όπλο κατά της σκληρής νόσου. Στο μέλλον, υγιείς συνταξιούχοι θα μπορούν να τους συνταγογραφούνε το φάρμακο για να αποτραπεί η άνοια, με τον ίδιο τρόπο όπως οι στατίνες δίνονται σήμερα σε όσους διατρέχουν κίνδυνο καρδιακών προσβολών. Ένας ειδικός από την Βρετανία περιέγραψε το φάρμακο, το οποίο σύντομα θα δοκιμαστεί σε νοσοκομεία της χώρας, ως ότι καλύτερο υπάρχει μέχρι σήμερα, ενώ άλλοι το περιγράφουν ως ένα ιδιοφυές φάρμακο με δελεαστικά αποτελέσματα.


01S_ALZHEIMERS TREATMENT.2

Η νόσος του Αλτσχάιμερ – και άλλες μορφές άνοιας – προσβάλουν περίπου 850.000 Βρετανούς, με μια νέα περίπτωση κάθε τρία λεπτά. Τα υπάρχοντα φάρμακα έχουν περιορισμένο όφελος και παρά τα δισεκατομμύρια λίρες που δαπανώνται για την έρευνα, κανένα νέο φάρμακο δεν έχει βγει στην αγορά, για περισσότερο από μια δεκαετία. Ενώ οι τρέχουσες θεραπείες ανακουφίζουν από τα συμπτώματα, το aducanumab αντιμετωπίζει την υποκείμενη βλάβη στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι θα είναι το πρώτο που θα αλλάξει την πορεία της νόσου.

Περιέχει ένα αντίσωμα που βρίσκετε μέσα στην αμυλοειδές, την πρωτεΐνη που κατακλύζει τον εγκέφαλο στο Αλτσχάιμερ, δηλητηριάζοντας και σκοτώνοντας τα κύτταρα. Σε προκαταρκτικές δοκιμές, με τη συμμετοχή 165 ατόμων στα πρώιμα στάδια της νόσου, το Ελβετικά σχεδιασμένο φάρμακο προκάλεσε την απομάκρυνση του αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο. Και στους άνδρες και στις γυναίκες δόθηκε μία μηνιαία έγχυση υψηλής δόσης του φαρμάκου και το αμυλοειδές εξαφανίστηκε μετά από ένα χρόνο. Οι «πρωτοφανείς» επιδράσεις του φαρμάκου κρίθηκαν τόσο σημαντικές, που τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature, ένα από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του κόσμου.

2


Ακόμη πιο συναρπαστικό είναι ότι το φάρμακο φαίνεται πως σταματάει την ασθένεια! Ο αριθμός των ανθρώπων όμως που συμμετείχαν στις δοκιμές ήταν πολύ μικρός για να γνωρίζουμε αν όντως το φάρμακο μπορεί να σταματήσει την ασθένεια και μία μεγαλύτερη δοκιμή, που θα συμμετέχουν 2.700 άτομα σε πρόωρα στάδια της νόσου είναι σε εξέλιξη. Η δοκιμή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και αν το aducanumab θεωρηθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα μπορεί να είναι διαθέσιμο λίγο αργότερα.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Φάρμακα που φαινόταν πολλά υποσχόμενα σε μικρές ομάδες ανθρώπων, απέτυχαν θεαματικά όταν δοκιμάστηκαν σε μεγάλους αριθμούς. Επιπλέον, το aducanumab μπορεί να προκαλέσει μία ανησυχητική παρενέργεια, κατά την οποία υγρό συσσωρεύεται στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.

Στο μέλλον, το aducanumab, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, θα μπορεί να δοθεί σε φαινομενικά υγιής ανθρώπους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ. Οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν τομογραφίες εγκεφάλου στα 60 και στα 70 τους και εκείνων που πιστεύεται ότι είναι σε κίνδυνο άνοιας, θα δοθεί το φάρμακο. Σήμερα, περίπου ένα 15% των ατόμων 65 ετών και άνω, έχουν συσσώρευση αμυλοειδών, αλλά εξακολουθούν να μην παρουσιάζουν συμπτώματα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι σίγουροι ότι το aducanumab λειτουργεί. Ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα έχουν προκαλέσει τεράστια συγκίνηση.

Credits: Daily Mail[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...