Παππάς: Η παρέμβαση μας στα κανάλια θα βάλει φρένο στις απολύσεις

«Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα, προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.


Όπως είπε ο κ.Παππάς, ενόψει της συνάντησης με τους καναλάρχες στο Μαξίμου το μεσημέρι, «αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπττικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία. Αντίθετα, η δική μας παρέμβαση θα βάλει φρένο. Υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκιες  όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους», υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή την στιγμή στον τηλεοπτικό κλάδο στην Ελλάδα απασχολούνται πάνω από 2.500 εργαζόμενοι ενώ, εάν εξαιρεθεί το Mega που βρίσκεται στην κατάσταση που το έφεραν οι επιλογές των μετόχων του, θα πρέπει να υπολογίζονται περίπου 2.000 άτομα στον κλάδο. Για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις (σ.σ. δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις) και θα είναι παραπάνω».

   

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

«Η γραμμή της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη, όπως σημείωσε. Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ», σημείωσε ο κ.Παππάς .

«Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι», τόνισε.

«Η παρέμβαση της κυβέρνησης θέτει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης και έτσι προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα κανάλια, καθώς γίνεται μετάβαση σε βιώσιμα σχήματα, κάτι που θα θωρακιστεί περαιτέρω και με τις επόμενες παρεμβάσεις. Στόχος είναι τα οικονομικά μεγέθη των σταθμών να είναι τέτοια ώστε και να έχουν, αλλά και να δημιουργούν απασχόληση», πρόσθεσε ο κ.Παππάς.

Πηγή: www.trelokouneli.gr/
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...