Πρεμιέρα για την εθνική ομάδα του Κοσόβου – Το πρώτο της επίσημο ματς στη Φιλανδία


Ιστορική είναι η στιγμή για το Κόσοβο, αφού η εθνική ομάδα του Κοσσυφοπεδίου που αναγνωρίστηκε μόλις τον περασμένο Μάιο από τη FIFA ως το 210ο μέλος της, θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι.

Loading...
Διαφ.

Στο Τούρκου της Φινλανδίας και το «Βέριτας Στάντιν» οι Φιλανδία θα υποδεχθεί την νεοσύστατη εθνική ομάδα του Κοσόβου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στιγμή ξεχωριστή για τους Κοσοβάρους που μπουσουλάνε ποδοσφαιρικά και προσπαθούν από μηδενική βάση να δημιουργήσουν εθνική ομάδα και ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ωστόσο, η… έναρξη «εργασιών» της εθνικής Κοσόβου, δημιουργεί ένα πρόβλημα στην FIFA, που έχει να διαχειριστεί μια περίεργη κατάσταση που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Δεν είναι λίγοι, οι ποδοσφαιριστές που κατάγονται από εκεί, που θέλουν να στελεχώσουν την νέα εθνική ομάδα, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με άλλη εθνική ομάδα και πλέον πρέπει να πάρουν «μεταγραφή».

Η ομοσπονδία του Κοσόβου, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για να πετύχει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα ποδοσφαιρικά χρονικά, προσπαθώντας να στελεχώσει την ομάδα με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Αλβανία και την Ελβετία.

 

Πηγή: www.defencenet.gr
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...