Νέα ειδικά μισθολόγια και μετακινήσεις στο Δημόσιο

SHARE THIS

0
SHARES

Τρέχει και δε φτάνει κυβέρνηση για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Συνεδριάζει σήμερα στις 13:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο του κυβερνητικού συμβουλίου οι αλλαγές στο δημόσιο: νέα οργανογράμματα και  κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων. 


Ο δημόσιος τομέας και οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  που θα συνεδριάσει  σήμερα  στη 13:00. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο όπου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες της ελληνικής πλευράς για την πρώτη αξιολόγηση, που αφορούν το δημόσιο.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και η διαδικασία ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εθελοντική κινητικότητα εκτιμάται ότι θα αλλάξουν θέση περισσότεροι από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα ειδικά μισθολόγια

Παράλληλα όμως και σε μία άλλη συνεδρίαση υπό την ευθύνη του υπουργείου οικονομικών οριστικοποιούνται σήμερα οι αλλαγές που θα γίνουν στα ειδικά μισθολόγια. Για αλλαγές αυτές αφορούν 188.000 δημόσιους υπαλλήλους και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Αθήνα θα εισηγηθεί στους δανειστές να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά ως ασπίδα απέναντι στις ενδεχόμενες μειώσεις που θα επιβληθούν. 

Συνολικά θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν στη βουλή δύο νομοσχέδια που αφορούν την εθελοντική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά επίσης και τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια. Οι αλλαγές στα μισθολόγια αφορούν κυρίως την εν
00004000
ωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στο βασικό μισθό. 

Αντ' αυτού θα προβλέπεται το καθεστώς της προσωπικής διαφοράς με στόχο οι νέες μειώσεις να εφαρμοστούν στους νεοεισερχόμενους δημόσιους υπάλληλους

Πηγή: www.thetoc.gr/
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...