Δημοσιεύει Φωτογραφίες της “Πριν” και “Μετά” την Εγκυμοσύνη για τον ΠΙΟ όμορφο λόγο! Η Τελευταία θα σας Καθηλώσει!


Όλες οι μητέρες βιώνουν αλλαγές στο σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη, αλλά δεν μπορούν όλες να τις δουν σαν κάτι το θετικό. Μια μητέρα και μπλόγκερ από την Μελβούρνη, η Laura Mazza, πρόσφατα μίλησε για τις αλλαγές αυτές σε μια δημοσίευση με τίτλο “Η αγάπη σε παχαίνει”.


“Όχι, αυτό δεν είναι μια φωτογράφιση πριν και μετά την απώλεια βάρους. Αλλά είναι μια ιστορία νίκης. Το γράφω μέσα από την καρδιά μου. Πονάει. Αριστερά είναι το σώμα μου πριν κάνω παιδιά” έγραψε δίπλα σε μία φωτογραφία της.

13

14

15

“Ούτε ραγάδες, ούτε σημάδια από την τρύπα στον αφαλό. Ένας αφαλός που βρισκόταν ψηλά. Ένα επίπεδο στομάχι. Έκανα συνεχώς δίαιτα τότε. Και ήταν η καλύτερη που είχα κάνει. Έβγαζα φωτογραφίες την πρόοδο μου.” “Το να ανεβάσω αυτή την φωτογραφία δεν θα ήταν κακό, είναι λες και φοράω μπικίνι. Είναι κοινωνικά αποδεκτό.”

Η Mazza έχει μια κόρη 7 μηνών και έναν γιο 2,5 ετών. Εξηγεί ότι έβγαλε αυτές τις φωτογραφίες γιατί αυτό σήμαινε ότι θα ήταν πιο κοντά σε μια κατάσταση που αγαπούσε τον εαυτό της.

16

Δεν έτρωγε καθόλου υδατάνθρακες, σχεδόν καθόλου λαχανικά και ολόκληρη η διατροφή της βασιζόταν στο κρέας. “Το λάτρευα γιατί έχανα κιλά γρήγορα και όσο πιο πολλά κόκαλα πετάγονταν, τόσο πιο πολύ με εκτιμούσα”, γράφει.

“Κατέληξα να μισώ το κρέας και είχα συνεχώς καούρες. Αλλά κοίταζα αυτή την φωτογραφία λες και ήμουν χοντρή. Δεν υπήρχε τίποτα άσχημο στην εμφάνιση μου. Το σώμα μου ήταν δικό μου.” Λέει ότι ο κόσμος της έλεγε ότι έδειχνε γυμνασμένη και υγιής και την ρωτούσε για το πρόγραμμα γυμναστικής της, γιατί την θαύμαζε – αποκαλύπτει ότι ήταν περήφανη για το σώμα της.

17

“Στα δεξιά είμαι εγώ τώρα. Με ραγάδες. Με πεσμένο αφαλό. Πιο χοντρή, δεν πετάγονται πολλά κόκαλα, αλλά έχω πολλά βαθουλώματα λόγω κυτταρίτιδας. Ο κόσμος δεν θέλει να δει αυτή την φωτογραφία”, συνέχισε η Mazza. “Ξαφνικά δεν είναι εντάξει. Δεν είναι ευχάριστη στην όψη. Δεν είναι ένα σώμα να το θαυμάζει κανείς.”

Η Mazza είπε ότι το σώμα της αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα όχι της διατροφής μόνο με κρέας, αλλά μιας διατροφής που περιλαμβάνει τα πάντα, λαχανικά, μακαρόνια και κοτομπουκιές. “Τα σημάδια, οι ραγάδες, η χαλαρή κοιλιά είναι επειδή γέννησα ανθρώπους. Έφαγα λίγη παραπάνω τούρτα, ήπια λίγο παραπάνω κρασί”, εξηγεί.

18


“Έφτιαξα κεκάκια το πρωί και ξάπλωσα στον καναπέ με τον άντρα μου. Αλλά για κάποιον λόγο δεν μου άρεσε αυτό το σώμα. Είναι λυπηρό.” Η Mazza είπε ότι ένιωθε πως το νέο της σώμα δεν άξιζε σeξι εσώρουχα και μερικές φορές δεν τραβούσε φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της, γιατί ντρεπόταν για το πόσο μεγάλη έδειχνε.

Αλλά βαρέθηκε να νιώθει έτσι και ενθαρρύνει όλες τις μητέρες να αγαπήσουν τον εαυτό τους. “Έχω πετύχει περισσότερα με αυτό το σώμα, παρά με το παλιό μου. Έχω φάει περισσότερα καλά φαγητά. Έχω ζήσει περισσότερο, έχω δώσει περισσότερα, έχω απολαύσει περισσότερα. Έχω δημιουργήσει ζωή. Αυτό το σώμα, ΑΥΤΟ το σώμα, πρέπει να τιμάται και να είναι αντικείμενο θαυμασμού.”

19

“Θα έπρεπε να θαυμάζω τον εαυτό μου. Θα έπρεπε να αγαπάω τον εαυτό μου.” Η Mazza είπε ότι ο κόσμος θα έπρεπε να τιμάει τα υγιή σώματα και να παλεύει γι’αυτά.

“Ακόμα θέλω να είμαι όπως στην πρώτη φωτογραφία, αναμφίβολα. Μου λείπει αυτό το σώμα, με στεναχωρεί. Αλλά θέλω να φτάσω εκεί με σωστό τρόπο, σωματικά και ψυχικά. Θέλω να είμαι περήφανη και συμφιλιωμένη με αυτό το σώμα. Και θέλω να μου αρέσει αυτό που έχω τώρα.”

“Όχι, θέλω να αγαπάω αυτό που έχω τώρα.” “Ό,τι νούμερο κι αν φοράτε, σας αξίζει να το τιμάτε. Σeξι εσώρουχα ΚΑΙ καινούρια γκαρνταρόμπα… Αγαπήστε, λοιπόν, το σώμα σας, γιατί σας δίνεται πραγματικά μόνο ένα.”

20

Μιλώντας στο Daily Mail Australia, η Mazza είπε “η ζωή ξεκινά τώρα”. “Δεν σε περιμένει να φτάσεις στο τέλειο βάρος ή το τέλειο νούμερο. Σε 50 χρόνια δεν θες να κοιτάζεις πίσω και να μετανιώνεις που έχασες χρόνο για να φτάσεις στο τέλειο σώμα πριν ξεκινήσεις να ζεις την ζωή σου”, είπε.

“Θα μετανιώσεις που πέρασες τον χρόνο σου ανησυχώντας. Κάθε μέρα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και βλέπω το σώμα που έχω τώρα και μετά σκέφτομαι το πώς ήμουν κάποτε. Μια μέρα είπα στον εαυτό μου ότι απλά βαρέθηκα να μην με αγαπώ, έχω μόνο έναν εαυτό… ήρθε η ώρα να αρχίσω να αγαπώ τον εαυτό μου και ό,τι έχω πετύχει.”

21

Η Mazza ξεκίνησε το μπλογκ της σαν έναν τρόπο να βοηθήσει και άλλες μητέρες. “Είχα πολύ άσχημη επιλόχεια κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες από την πρώτη μου γέννα με την Luca και έτσι δυσκολεύτηκα να σταθώ στα πόδια μου.”

“Μου αρέσει να κάνω δημοσιεύσεις για να βοηθήσω άλλες μαμάδες που μερικές φορές νιώθουν ότι η μητρότητα είναι δύσκολη αλλά θέλουν να ξέρουν ότι δεν είναι μόνες.”

“Αυτή την στιγμή αναρρώνω και απολαμβάνω τις δημοσιεύσεις για το πώς ανακαλύπτω τον εαυτό μου σαν άτομο και σαν μητέρα και μαθαίνω να με αγαπώ.”

Credit: dailymail.co.uk[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...