Η μητέρα της μικρής Αννυς αρνήθηκε να κάτσει δίπλα στον πρώην σύντροφό της -Εβαλαν αστυνομικό ανάμεσά τους

Με την μητέρα της 4χρονης Άννυ να προσέρχεται στο δικαστήριο σκεπασμένη με ένα σακάκι και να ζητεί από το δικαστήριο να μην καθίσει δίπλα στο δολοφόνο του παιδιού τους άρχισε η δίκη για τον αποτρόπαιο θάνατο της 4χρονης.


Η  Δημητρίνα Μπορίσοβα  σε άθλια κατάσταση ζήτησε να απομακρυνθεί από τον 27χρονο κατηγορούμενο ως δολοφόνο και το δικαστήριο έβαλε ανάμεσα τους στο εδώλιο έναν αστυνομικό.

«Η κατηγορούμενη να καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορεί
00004000
ται ότι έκανε ό,τι έκανε στο παιδί της; Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη έτσι…»,  είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της μητέρας συμπληρώνοντας πως στην περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία της θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος και εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει», είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο. Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη να σηκωθεί από το εδώλιο και τη ρώτησε :

«Αισθάνεστε ότι πιέζεστε; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε δίπλα στον κατηγορούμενο;»

«Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου», απάντησε  η γυναίκα κλαίγοντας. Τελικά , οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια.

Ένσταση ακυρότητας στο παράδειγμα της Siemens
Η συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου  Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στην Βουλγαρική γλώσσα, κάνοντας λόγο για ακυρότητα εκμεταλλευόμενη τη πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην υπόθεση της Siemens.

«Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του. Έχει μεταφραστεί μόνο ο κατάλογος των μαρτύρων και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος του κατηγορούμενου.

Πηγή: www.iefimerida.gr/
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...