Χαμηλά ποσοστά για το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ

Μόνο το 33% των Γερμανών θα ψήφιζε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ, αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή. Το ποσοστό αυτό ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλό από το 2012, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεoπτικού σταθμού RTL.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 29 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του Ινστιτούτου Forsa, πριν δηλαδή από τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία λαμβάνει το 12% των ψήφων. Οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, επίσης 12%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) χάνει 1% και βρίσκεται έτσι στο 8%. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), το οποίο δεν εκπροσωπείται σήμερα στη γερμανική βουλή, θα το ψήφιζε το 7% των ψηφοφόρων.

Η αρνητική πορεία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόνο το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επιλύσει προβλήματα της Γερμανίας, δηλαδή 1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Μικρή μόνο παρηγοριά για τους χριστιανοδημοκράτες αποτελεί το γεγονός ότι τους σοσιαλδημοκράτες τους εμπιστεύεται το 10%, δηλαδή μόλις 1% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση (Stern-RTL).

Όπως και στις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, η δυσφορία για τα κόμματα είναι μεγάλη. Το 56% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα.

Παρά τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά για τους χριστιανοδημοκράτες, το αρνητικό κλίμα της εβδομάδας, πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, δεν έχει επηρεάσει την ίδια την καγκελάριο. Το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε την Μέρκελ σε περίπτωση απευθείας εκλογής, ενώ μόνο το 16% θα ψήφιζε τον σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλαδή ποσοστό 1% μικρότερο από την τελευταία δημοσκόπηση (Stern-RTL), βρίσκεται δηλαδή 28% πίσω από την καγκελάριο.

Πηγή: newsbeast.gr
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...