Σε πτώση οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία μειώθηκαν, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Αύγουστο, καθώς οι υψηλές τιμές τους περιόρισαν τη ζήτηση και οι πωλήσεις επιβραδύνθηκαν, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται η τράπεζα στεγαστικών δανείων Halifax.

Loading...
Διαφ.

Οι τιμές μειώθηκαν 0,2% μετά την πτώση τους κατά 1,1% τον Ιούλιο, ανέφερε η Halifax. Στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, οι τιμές σημείωσαν αύξηση 0,7%, που είναι η χαμηλότερη τριμηνιαία από τον Δεκέμβριο του 2014. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οι τιμές αυξήθηκαν τον Αύγουστο 4,1% σε ένα μέσο επίπεδο 213.930 στερλινών (286.923 δολαρίων), ενώ στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό, τουλάχιστον από το 2013.

Η Halifax δεν ανέφερε, αν η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στη μείωση των τιμών τον Αύγουστο, αλλά τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι είναι πολύ νωρίς να αποφανθεί για τις επιπτώσεις από το δημοψήφισμα. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας έδειξαν ότι οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων επιβραδύνθηκαν τον Ιούλιο και η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι τόσο οι συναλλαγές όσο και ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών «είναι πιθανόν να μειωθούν περαιτέρω».

Πηγή: www.iefimerida.gr/
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...