Μην πηγαίνεις βαμμένη στο γυμναστήριο- Δες πώς «σκοτώνεις» την επιδερμίδα σου!

Στο γυμναστήριο πας να για να γυμναστείς, να φροντίσεις το σώμα σου. Είναι τόσο περίεργο όμως που όλες το γνωρίζουν αυτό αλλά πολλές δεν σκέφτονται εκείνη την ώρα την φροντίδα της επιδερμίδας. Νομίζουν πως λίγο foundation και μάσκαρα δεν βλάπτει. Αυτό δημιουργείτε από την έλλειψη της αυτοπεποίθησης. Αν κάνεις και εσύ ακριβώς το ίδιο είναι καιρός να το σταματήσεις προτού είναι αργά. Δες παρακάτω τους λόγους γιατί είναι κακό να φοράς μακιγιάζ εκείνη τη στιγμή.


Το μακιγιάζ φράζει τους πόρους, από εκεί που απελευθερώνεται ο ιδρώτας δηλαδή. Λόγω των παγιδευμένων βακτηριδίων αρχίζουν και εμφανίζονται σπυράκια το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ακμή. Πρέπει να αφήσεις τον ιδρώτα ελεύθερο γιατί έχει και πολλά οφέλη για την επιδερμίδα σου. Λειτουργεί σαν να κάνεις καθαρισμό με ατμό γι’ αυτό φρόντισε να έχεις πάντα καθαρό πρόσωπο όταν πας για γυμναστική.

gym

Ενώ είναι πολύ σημαντικό να φοράς αντηλιακή προστασία, στην γυμναστική δεν είναι τόσο καλό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα 3/4 των αντηλιακών περιέχουν βλαβερές ουσίες που εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματος όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί από την γυμναστική. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσεις τις κρέμες με SPF απλά θα χρειαστεί να διαβάσεις προσεκτικά τα συστατικά που περιέχει προτού το αγοράσεις.

Όπως προανέφερα, ο λόγος που κάποια φοράει μακιγιάζ στο γυμναστήριο είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κανένας όμως δεν περιμένει να δει κάποια έτοιμη ντυμένη και βαμμένη για τα Oscars. Εκείνη την ώρα γυμνάζεσαι οπότε σίγουρα θα γίνεις κόκκινη και ιδρωμένη. Προτιμάς όμως ένα λιωμένο μακιγιάζ ή ένα πρόσωπο με φυσικό κοκκίνισμα; Τέλος, αν ρωτήσεις τους άντρες, λατρεύουν όταν είσαι αναψοκοκκινισμένη και ιδρωμένη. Το θεωρούν πολύ σέξι…

Αν θέλεις όμως, μπορείς να κάνεις ένα ωραίο χτένισμα που δεν βλάπτει την υγεία σου.

 

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...