ΦΡΙΚΗ: Η Ζωή Μέσα σ’ένα Ψυχιατρικό Ίδρυμα στην Ινδονησία. Δείτε τις Ανατριχιαστικές Φωτογραφίες που Σόκαραν τον Πλανήτη!


Ένας άντρας κάθεται οκλαδόν σε βρώμικα πλακάκια, γυμνός και αδύνατος, έχοντας τα χέρια του δεμένα με αλυσίδες σε μια κολόνα.


Άλλοι ασθενείς είναι αλυσοδεμένοι και διάσπαρτοι σε όλο το πάτωμα, και άλλοι κλειδωμένοι σε κελιά μαζί με δεκάδες άλλους. Αυτοί είναι μερικοί από τους 18.800 ασθενείς που αναγκάζονται να ζουν σε αξιοθρήνητες συνθήκες σε ψυχιατρικά ιδρύματα της Ινδονησίας, όπου ο υποσιτισμός και οι ασθένειες είναι τρόπος ζωής.

1

Φτωχές οικογένειες, συνήθως με έλλειψη παιδείας, και μην έχοντας τις γνώσεις πως να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ασθένειες, παρατάνε εκεί τα «προβληματικά» μέλη. Πολλές φορές έχουν να αντιμετωπίσουν θεραπείες με ηλεκτροσόκ, σeξουαλική κακοποίηση και βία.

Άλλοι καταλήγουν εκεί από τους δρόμους με την μεσολάβηση της αστυνομίας, καθώς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην κοινωνία και δεν βρήκαν την κατάλληλη βοήθεια από το κακό σύστημα υγείας της χώρας.

Οι τραγικές φωτογραφίες απαθανατίστηκαν σε ψυχιατρικό ίδρυμα ανατολικά της πρωτεύουσας, και αποτυπώνουν την κόλαση που ζουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι.

Το ίδρυμα θα μπορούσε να θεωρηθεί εγκαταλελειμμένο, καθώς το κτίριο φαίνεται να είναι σε αποσύνθεση και παντού υπάρχει μούχλα. Πολλοί ασθενείς είναι δεμένοι με αλυσίδες και λουκέτα για να μη μπορούν να φύγουν και άλλοι βρίσκονται μέσα σε κελιά με άλλους. Αναγκάζονται να τρώνε, να κοιμούνται  και να κάνουν τις ανάγκες τους σε μια ακτίνα όχι μεγαλύτερη από 1-2 μέτρα.

Παρά την έκθεση αναφοράς που δημοσιοποίησε τον Μάρτιο το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το ελλιπές σύστημα υγείας της Ινδονησίας, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Τετάρτη αποδεικνύουν ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Η έκθεση ανέφερε ότι η χώρα έχει πληθυσμό 250 εκατομμυρίων κατοίκων, και υπάρχουν μόλις 8000 ψυχίατροι και 48 ψυχιατρικά νοσοκομεία, και πάνω από τα μισά υπάρχουν σε 4 από τις 34 περιφέρειες.

Υπάρχει ακόμα ευρεία πεποίθηση ότι οι ψυχικές ασθένειες οφείλονται σε κακά πνεύματα, σε αμαρτίες, σε ανήθικη συμπεριφορά ή σε έλλειψη πίστης. 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Credit: dailymail.co.uk
[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...