Ένα με το σώμα! Έτσι θα μοιάζουν τα φορέματα στο μέλλον! (Video)

O οίκος Ταρθ παρουσίασε το φόρεμα του μέλλοντος, μέσα από ένα καλλιτεχνικό, με πολλά τεχνολογικά εφέ βίντεο.

Διαφ.
Loading...

Εκτός ότι το φόρεμα είναι πολύ πρωτοποριακό που βγάζει κάτι εντελώς «ξένο» στον θεατή, το μοντέλο είναι η Βρετανίδα ηθοποιός Γκουέντολινε Κρίστι, η οποία παρουσιάζει πως θα είναι η γυναίκα πρότυπο του μέλλοντος.

Συγκεκριμένα η σκηνοθέτης Μπάρναντι Ρόμπερ «βάζει» την Βρετανίδα να βρίσκεται σε ένα σκοτεινό, ψηφιακά κατασκευασμένο τοπίο, εγκλωβισμένη σε  κοστούμια που ζωντανεύουν στο σώμα της και είναι σχεδιασμένα από την Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Ίρις Βαν Χέρπερ. Το εντυπωσιακό είναι πως για την καλλιτέχνις το φόρεμα του μέλλοντος δεν είναι ένα απλό ρούχο, αλλά μία αντανάκλαση του εαυτού σου, το οποίο αρχίζει και «καλύπτει» το σώμα σου με εντυπωασιακό τρόπο… Μακρινό, αλλά εντυπωσιακό.

«Ήθελα να διερευνήσω την ιδέα ενός μεταλλασσόμενου εικονικού φορέματος. Όταν συνάντησα την Ίρις σύντομα κατάλαβα ότι τα υλικά που χρησιμοποιεί στα σχέδιά της είναι οργανικά, ότι προέρχονται από τη φύση. Έτσι, παρόλο που το φιλμ θα δεχόταν πολύ βαριά ψηφιακή επεξεργασία, η υφή των ρούχων έπρεπε να είναι ρευστή και να μοιάζει σαν μέρος της φύσης. Ήθελα να δείξω το φόρεμα του μέλλοντος – ένα φόρεμα που φυτρώνει κυριολεκτικά μέσα από το έδαφος. «Όλα μου τα φιλμ ξεκινούν με τα βασικά: το θέμα, το περιβάλλον και ο τρόπος γυρίσματος είναι όλα πολύ παραδοσιακά, αλλά σε κάθε φιλμ προσπαθώ να εξερευνήσω νέες οπτικές γωνίες με τη χρήση ενός μείγματος από καινούριες και καθιερωμένες αξίες και τεχνικές – ο φωτισμός είναι τεχνική, το μοντάζ είναι τεχνική, η ηθοποιία είναι τεχνική. Μετά προσθέτω layers για να δημιουργήσω τη δική μου οπτική».

 

athensmagazine.gr

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...