Απαντητική επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γράφει ο Βασίλης Δημ. Χασιώτης 
Κύριε υπουργέ, ανακοινώσατε πως θα στείλετε κάποια επιστολή στους συνταξιούχους εκείνους που μειώθηκε η σύνταξή τους, δηλαδή σε όλους, για να…
τους εξηγήσετε το πώς και το γιατί.

Ίσως θα ήταν ορθότερο να αναμένω το περιεχόμενο της επιστολής σας, πριν προβώ σε «απάντηση» στο περιεχόμενο μιας επιστολής της οποίας το περιεχόμενο απλά μπορώ να το πιθανολογήσω.

Π.χ., ίσως να εξηγείτε γιατί το μνημόνιο που υπογράψατε και σε υλοποίηση του οποίου έγιναν οι όποιες νέες περικοπές, είναι κάτι που υπερβαίνει τη συνείδησή σας και την αριστερή σας ιδεολογία.

Ίσως να εξηγείτε ότι πετύχατε ό,τι το καλύτερο αποκρούοντας ακόμα χειρότερες απαιτήσεις των δανειστών μας.

Ίσως να εξηγείτε για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, αν δεν γίνονταν δεκτές οι απαιτήσεις της ξένης Κατοχικής (οικονομικής) Δύναμης.

Ίσως να εξηγείτε τον τιτάνιο αγώνα που δώσατε για να διασώστε, ό,τι περισσότερο μπορούσατε.

Ίσως να σημειώνετε πόσο επώδυνες ήταν οι υπογραφές που αναγκαστήκατε να θέσετε στο τρίτο μνημόνιο.

Ίσως να εξηγείτε γιατί αυτές οι περικοπές είναι οι μόνες που οδηγούν σε διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων και έγιναν για την σωτηρία των ιδίως των συνταξιούχων.

Ίσως να «δεσμευθείτε», ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές.

Φυσικά, ο,τιδήποτε πείτε από τα παραπάνω, δεν θα πείτε κάτι που δεν είπαν πριν ΟΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις, δηλαδή των : Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και (για κάποιο χρονικό διάστημα της ΔΗΜΑΡ). Και ειδικώς για την τελευταία από τις παραπάνω κυβερνήσεις και εν συνεχεία για την δική σας, οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις, ήταν, πέραν του «σχισίματος» των Μνημονίων, ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και σταδιακή επαναφορά στα προηγούμενα επίπεδά τους, σε κάποιο βάθος χρόνου, ενώ ειδικώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ομιλούσαν και για την αυτονόητη για ένα κράτος δικαίου, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, ακριβώς όπως έγινε με τις Τράπεζες, των οποίων οι περιουσίες καταληστεύθηκαν μέσω του PSI και όχι μόνο.

Επίσης, οποιοδήποτε και αν θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής σας, σε ό,τι με αφορά κύριε υπουργέ, εγώ θα μείνω σε δύο μονάχα σημεία, τα οποία δεν αναμένω να θίξετε, και θα χαρώ να διαψευστώ, αν συμβεί αυτό που δεν περιμένω :

Το ένα είναι τούτο :

Εφαρμόσατε τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις ΑΛΛΑ και για κάθε άλλο μνημονιακό νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός, διότι κάθε άλλη συζήτηση για μένα, όχι μονάχα δεν έχει νόημα, μα και αποτελεί ύβρη για τη Δημοκρατία και τη Συνταγματική νομιμότητα της χώρας.

Το άλλο είναι :

Σε ό,τι αφορά τα περί μνημονιακών υπογραφών που τέθηκαν εν ονόματι της σωτηρίας της Πατρίδας (ή απλώς : του τόπου;), και καθ’ υπέρβαση της «συνείδησής» σας αλλά και της ιδεολογίας σας, παραπέμπω σε σχετική τοποθέτηση του νυν πρωθυπουργού, όταν ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αποκρούσει σε ομιλία του στη Βουλή μετά βδελυγμίας το επιχείρημα αυτό, διότι, υπάρχει και η παραίτηση!

Αν δεν απαντήσετε, ΓΙΑΤΙ αγνοείτε την Δικαιοσύνη και γιατί συνομιλείτε και συνυπογράφετε κείμενα που βρίσκονται «πέραν της συνείδησης» και της ιδεολογίας σας, αρνούμαι να ομιλήσω για ο,τιδήποτε άλλο.

Το να αρνείσθε ενσυνείδητα όχι απλά να σεβαστείτε και εφαρμόσετε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, εκείνες που ίσαμε σήμερα κήρυξαν αντισυνταγματικούς διάφορους μνημονικούς νόμους, μα και να συνεχίζετε να νομοθετείτε για τα ίδια αυτά θέματα με τρόπο ακόμα πιο προκλητικό, αυτό, δεν είναι πλέον ζήτημα έλλειψης ψυχικού σθένους να αντιταχθείτε με την ξένη Κατοχική Δύναμη, αυτό είναι ζήτημα πλήρους περιφρόνησης της νομιμότητας και ενεργού συμμετοχής στην κατάλυση της Δημοκρατίας, αυτό σημαίνει πια ότι έχετε εγκαταλείψει αυτό που εσείς οι ίδιοι αποκαλούσατε δημοκρατικό τόξο.

Κύριε Κατρούγκαλε, δεν αμφιβάλλω πως κατανοείτε σε ποιο επίπεδο και ποια κατάσταση βρίσκεται το πολιτικό σας κύρος. Τουλάχιστο διασώστε το επιστημονικό σας κύρος. Ασφαλώς δε, κατανοείτε, πόσο βαρύγδουπος, υπερφίαλος και κενός περιεχομένου, είναι ο τίτλος του υπουργείου που προϊστασθε, και του δικού σας φυσικά, υπουργικού τίτλου.

Υπουργείο, λέει, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Εργασία έγινε Ανεργία που τείνει προς την Πλήρη Ανεργία, αν συνυπολογίσουμε τις «απασχολήσεις» των ολίγων ωρών εβδομαδιαίως και τους «απασχολούμενους» των 100-200 ευρώ μικτά μηνιαίως.

Η Κοινωνική Ασφάλιση, και να λέγεται μόνο προκαλεί ειρωνεία αν όχι θυμό για την ύβρη που σου εκτοξεύουν κατάμουτρα μιλώντας για κοινωνική ασφάλιση.

Και τέλος, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, κατέληξε να θεωρείτε το πώς τα δημόσια βάρη θα ανακατανέμονται ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ, τα οποία, καλούνται να δείξουν την «αλληλεγγύη» τους προς ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, τη τάξη δηλαδή, που δεν συμβάλλει σχεδόν καθόλου στα βάρη αυτά, και των οποίων το μερίδιο πηγαίνει ως λογαριασμός στα συνήθη υποζύγια.
9297.jpg


Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...