Πάντοαν: Η ιταλική οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε

«Η ιταλική οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε. Οι προβλέψεις για την οικονομία της χώρας θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω, στα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, κατά την παρέμβασή του σε συνέδριο με θέμα: «Την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη».


Αρχικά, η κυβέρνηση της Ρώμης ανέμενε να σημειωθεί, αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 1,2%, σ’ ότι αφορά το σύνολο του 2016. Τώρα, όπως διαρρέει, οι νέοι υπολογισμοί προσδιορίζουν την αύξηση αυτή γύρω στο 1%. Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν άνοδο του ιταλικού εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος του 0,9%.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat δείχνουν, όμως, ότι το ΑΕΠ, φέτος, έχει αυξηθεί μόνον κατά 0,7%.

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, τέλος, παραδέχθηκε, χθες, ότι οι νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί «είναι πολλές αλλά όχι αρκετές», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενταχθούν νέα μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης και του ανταγωνισμού, στον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Πηγή: newsbeast.gr
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...