Συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών


Μπορεί να πλένουμε τακτικά τα δόντια σας αλλά τα βουρτσίζουμε σωστά ή όση ώρα χρειάζεται; Ας δούμε τα συχνότερα λάθη στο βούρτσισμα των δοντιών που πρέπει να αποφεύγονται για καλή στοματική υγιεινή.

Διαφ.
Loading...

Χρησιμοποιούμε λάθος οδοντόβουρτσα. Η μαλακές και μέτριες οδοντόβουρτσες είναι αυτές που πρέπει να χρησιμοποιούνται για να μην τραυματίζονται τα ούλα. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες ενδείκνυνται για όσους έχουν θήκες πορσελάνης ή γέφυρες στα δόντια τους.

Βουρτσίζουμε τα δόντια σας με λάθος τρόπο και λίγη ώρα. Ο σωστός τρόπος είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια από τα ούλα προς τα κάτω και μετρώντας μέχρι το 8 για κάθε δόντι. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει επίσης να δίνουμε στα πίσω δόντια αλλά και στην εσωτερική τους πλευρά.

Τα βουρτσίζουμε σε λάθος χρόνο. Για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα των τροφών πλένουμε τα δόντια μας το βράδυ και το πρωί μετά το πρωινό γεύμα.

Δεν χρησιμοποιούμε μεσοδόντιο βουρτσάκι. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια που προκαλούν πλάκα και ουλίτιδα.

Δεν αλλάζουμε συχνά οδοντόβουρτσα. Οι οδοντίατροι συστήνουν να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες, επειδή οι φθαρμένες τρίχες δεν μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά την πλάκα ή τα βακτήρια.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...