Πόσο θα κοστίσει στη Samsung η ανάκληση του Galaxy Note 7;


Η Samsung προχωρά στην ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων συσκευών Galaxy Note7 που είχαν ήδη αποσταλεί σε όλο τον κόσμο, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην μπαταρία του μοντέλου, και συγκεκριμένα μετά από περιστατικά εκρήξεων. Όμως πόσο θα κοστίσει στην εταιρεία η ανάκληση του μοντέλου;

Loading...
Διαφ.

Μπορεί, όπως διαβάζουμε στο digitallife.gr, o επικεφαλής του smartphone business της Samsung Koh Dong Jin να μην αποκάλυψε το ποσό όταν τον ρώτησαν, λέγοντας απλά πως πρόκειται για ένα “heart breaking amount”, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανάκληση θα κοστίσει στη Samsung περίπου 1 δισ. δολάρια.

Αν και το ποσό δεν είναι μικρό, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των προβλεπόμενων καθαρών εσόδων της εταιρείας για το τρέχον έτος, ενώ είναι πιθανό η εταιρεία που παρείχε τις ελαττωματικές μονάδες μπαταρίας (το όνομα δεν αποκαλύπτεται ακόμα) να επωμιστεί ένα μέρος του κόστους ανάκλησης.

Σημειώνεται ότι περίπου το 70% των μονάδων μπαταρίας του Galaxy Note 7 προέρχονται από την Samsung SDI Co., ενώ οι υπόλοιπες από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Amperex Technology.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...