Ποια σημάδια δείχνουν ορμονική διαταραχή


Οι ορμόνες ελέγχουν πληθώρα σημαντικών διεργασιών στον οργανισμό μας και οποιαδήποτε διαταραχή στα επίπεδα των ορμονών ως αποτέλεσμα κάποιας πάθησης, όπως κάποιας δυσλειτουργίας του θυρεοειδή προκαλεί διάφορα συμπτώματα, τα οποία καλό είναι να μην αγνοούμε.

Διαφ.
Loading...

Δυσκοιλιότητα ή συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Ίσως η αλλαγή στη φυσιολογικό ρυθμό των κενώσεων οφείλεται σε ανεπαρκή ή υπερβολική παραγωγή ορμονών αντίστοιχα, δηλαδή υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό.

Πρήξιμο στα μάτια. Για αυτό είναι πιθανό να ευθύνεται μια συχνή μορφή υπερθυρεοειδισμού που ονομάζεται νόσος του Graves.

Αν ξαφνικά παρατηρήσετε ότι αντιμετωπίζετε τριχόπτωση, πιθανόν για αυτό να ευθύνεται η ελλιπής παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών.

Τα κενά μνήμης είναι ένα από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού. Η μειωμένη παραγωγή ορμονών έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα συγκέντρωσης και να δημιουργούνται προβλήματα στη μνήμη.

Η ξηροδερμία μπορεί να οφείλεται στον υποθυρεοειδισμό, καθώς μειώνεται η φυσική λιπαρότητα που διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...