Έρευνα: Πόσος χρόνος περνάει χωρίς να έχουμε ελέγξει το κινητό μας;


Έχετε υπολογίσει κάθε πότε τσεκάρετε το smartphone σας όταν περιμένετε κάποιον ή βρίσκεστε σε μια αίθουσα αναμονής; Σύμφωνα με ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Kaspersky Lab από το Πανεπιστήμιο του Würzburg και το Πανεπιστήμιο Nottingham-Trent, οι συμμετέχοντες που έμειναν μόνοι τους σε μια αίθουσα αναμονής άντεξαν κατά μέσο όρο μόλις 44 δευτερόλεπτα, πριν αγγίξουν το smartphone τους.

Loading...
Διαφ.

Οι άνδρες άντεξαν πολύ λιγότερο κατά μέσο όρο μόλις 21 δευτερόλεπτα, ενώ οι γυναίκες περίμεναν 57 δευτερόλεπτα.

Όταν οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόση ώρα πίστευαν ότι είχε περάσει πριν πάρουν το κινητό στα χέρια τους, οι περισσότεροι απάντησαν μεταξύ δύο και τριών λεπτών, θεωρώντας έτσι ότι έχει περάσει περισσότερος χρόνος.

Το εν λόγω πείραμα δείχνει ότι η μανία να ελέγχουμε διαρκώς τα τηλέφωνά μας θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του «φόβου μην χάσουμε κάτι» όσο δεν είμαστε online. Μάλιστα όσο πιο έντονα τα χρησιμοποιούμε τόσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο φόβος.

Παλαιότερη έρευνα της εταιρείας έχει δείξει ότι βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στις φορητές συσκευές και τις χρησιμοποιούμε συχνά ως προέκταση του εγκεφάλου μας, για να θυμηθούμε κάτι.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...