Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας


Πώς θα απομακρύνετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν χωρίς να ακολουθήσετε δίαιτα; Δίνοντας ώθηση στον μεταβολισμό σας με μερικούς απλούς αλλά όχι τόσο γνωστούς τρόπους.


Διαχειριστείτε και μειώστε το άγχος. Αφενός σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, το άγχος εμποδίζει τις καύσεις, αφετέρου το στρες συμβάλλει στην έκκριση κορτιζόλης, η οποία οδηγεί στη μετατροπή των αμινοξέων σε γλυκόζη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αποδόμηση του μυϊκού ιστού και τη μείωση της μυϊκής μάζας.

Πιείτε νερό πριν το φαγητό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση 2 ποτηριών νερού πριν από κάθε γεύμα βοήθησε όσους έκαναν δίαιτα να χάσουν σε διάστημα 3 μηνών περίπου 2 κιλά περισσότερο από εκείνους που δεν έπιναν νερό.

Τρώτε πολλά και μικρά γεύματα που δρουν ευεργετικά, αφού αναγκάζουν το σώμα να εκτελεί επιπλέον καύσεις για την πέψη και μην παραλείπετε το πρωινό.

Κάντε πρωινή γυμναστική που μπορεί να επιδράσει περισσότερο στην αύξηση του μεταβολισμού.

Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στο να διατηρηθεί ενεργός ο μεταβολισμός σας και φυσιολογικό το βάρος σας.

Κοιμηθείτε αρκετά γιατί ο ανεπαρκής ύπνος, δηλαδή λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό, προκαλώντας αύξηση της όρεξης.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...