Σύμπτωμα ποιων ασθενειών είναι η κακοσμία του στόματος;


Μπορεί κάτι που φάγατε ή ήπιατε να προκαλέσει κακοσμία του στόματος, όμως όταν αυτή επιμένει χωρίς κάποιο προφανή λόγο είναι πιθανό να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πάθησης που δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε.


Ουλίτιδα. Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή, εξαιτίας των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

Αλλεργίες. Οι αλλεργίες είναι πιθανό να προκαλούν κακοσμία του στόματος αν συνοδεύονται από συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση και η έκκριση δακρύων από τα μάτια, καθώς η βλέννα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών που ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος.

Διαβήτης. Η ελλιπής παραγωγή ινσουλίνης έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη καύση λίπους, κατά την οποία παράγονται χημικές ουσίες που αλλοιώνουν τη μυρωδιά της αναπνοής.

Προβλήματα στο συκώτι. Η κακοσμία του στόματος αποτελεί πρώιμη ένδειξη των προβλημάτων στο συκώτι και εμφανίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων πριν από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Νεφρική ανεπάρκεια. Οι μεταβολικές διεργασίες στην περίπτωση της νεφρικής ανεπάρκειας οδηγούν σε ξηροστομία, σε ελλιπή παραγωγή σάλιου και στην αλλοίωση της γεύσης. Όταν δεν παράγεται αρκετό σάλιο δεν προλαμβάνεται η εξάπλωση των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα κι έτσι προκαλείται ξηροστομία.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στις ποσότητες οξέων που παλινδρομούν από το στομάχι στον οισοφάγο και τη στοματική κοιλότητα.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...