Σπαζοκεφαλιά που Τρελαίνει Κόσμο! Εσύ Μπορείς να βρεις ΠΟΣΕΣ μαύρες Κουκκίδες υπάρχουν σε αυτή την Εικόνα;


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν αρκετές κουκκίδες σε αυτή την εικόνα που έχει γίνει viral και έχει τραβήξει την προσοχή ολόκληρου του διαδικτύου. Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να τις δεις όλες ταυτόχρονα.


Αντί γι’αυτό, τα μάτια αυτού που βλέπει την εικόνα επικεντρώνονται σε μία κουκκίδα και παράλληλα μπορεί να δει τις υπόλοιπες που είναι στην ίδια σειρά, αλλά όλες οι άλλες φαίνονται να εξαφανίζονται.

3

Η εικόνα αυτή, η οποία ανέβηκε στο reddit από τον djeclipz έχει ήδη πάνω από 1,4 προβολές και πάνω από 330 σχόλια – και ο κόσμος στην σελίδα είναι πολύ μπερδεμένος. “Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό και με νευριάζει”, είπε ο Alion1080. Ένας άλλος προσθέτει: “Δεν έπρεπε να είχα ανοίξει το Imgur ενώ έχω ημικρανία.”

Και ο DoctorFatty δημοσίευσε: “Με κάνει να νιώθω πολύ άβολα.” Ωστόσο, η Queenelizabeth έγραψε: “Παιδιά, νομίζω ότι χάλασα. Τις βλέπω όλες μια χαρά… Θα πεθάνω;”

4

O SpottedFromADistance πρόσθεσε μια εξήγηση: “Νομίζω ότι αυτό είναι το Scintillating Grid του E. Lingelbach από το 1994.” Το Scintillating Grid είναι δημιουργημένο δείχνοντας άσπρους δίσκους πάνω στις ενώσεις των ορθογώνιων γκρι γραμμών σε μαύρο φόντο, σύμφωνα με την Wikipedia.

Οι σκούρες κουκκίδες φαίνονται να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται γρήγορα σε τυχαίες ενώσεις γραμμών, γι’αυτό και πήρε το όνομα scintillating (λαμπερό). Όταν ένας άνθρωπος κοιτάζει μόνο μία συγκεκριμένη ένωση γραμμών, η σκούρη κουκκίδα δεν εμφανίζεται. Οι σκούρες κουκκίδες εξαφανίζονται όταν κάποιος πάει πολύ κοντά ή πολύ μακριά από την εικόνα.”

5Ο πιο πρόσφατος γρίφος ακολουθεί μια σειρά σπαζοκεφαλιών που έχουν σαρώσει το διαδίκτυο. Την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του διαδικτύου τα έχασαν με μια νέα σπαζοκεφαλιά. Στο γρίφο αυτό πρέπει να βρείτε την αξία τριών συμβόλων – ενός αλόγου, ενός πετάλου και μια καουμπόικης μπότας.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά η λύση του έχει καταμπερδέψει όσους προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο.

6

Έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 500.000 σχόλια και έχει κοινοποιηθεί 13.500 φορές από τότε που ανέβηκε στο Facebook. Ο γρίφος αποτελείται από 4 ερωτήματα. Οι 3 πρώτες μας δείχνουν το αποτέλεσμα τους.

Στο τελευταίο ερώτημα πρέπει να προσθέσετε την καουμπόικη μπότα και το άλογο και να το πολλαπλασιάσετε με το πέταλο για να βρείτε τον σωστό αριθμό. Οι απαντήσεις στα σχόλια ποικίλουν από 12 ως και 48.

Ωστόσο, η σωστή απάντηση είναι 21. Στο πρώτο ερώτημα έχουμε 3 άλογα που ισούνται με 30, άρα κάθε άλογο αντιστοιχεί στο 10. Στην δεύτερη εξίσωση, με τα δύο πέταλα και το άλογο, καταλαβαίνουμε ότι η αξία του κάθε πέταλου είναι 2. Η τρίτη εξίσωση μας ζητά να βρούμε το αποτέλεσμα της 1+10*2

Γι’αυτό και πολλοί υποθέτουν ότι η απάντηση είναι 48. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες των μαθηματικών, πρέπει πρώτα να γίνει ο πολλαπλασιασμός και μετά η πρόσθεση. Άρα η απάντηση είναι 1 + (10×2) =21.

Παρ’όλα αυτά, πολλοί έχουν αντίθετη άποψη και επιμένουν ότι έλυσαν τον γρίφο – ενώ άλλοι συνεχίζουν να επιμένουν ότι δεν μπορεί να λυθεί.

Εσείς βρήκατε τη λύση;

Credit: dailymail.co.uk[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...