Σερβιτόρα έλαβε φιλοδώρημα 0$ σε λογαριασμό 187δολαρίων, αλλά πήρε την πιο γλυκιά εκδίκηση…

4

Ο κατώτατος μισθός για τους ανειδίκευτους εργαζόμενους ξεκινάει από $7.25 και φτάνει μέχρι τα $15 την ώρα σε πόλεις όπως το Σιάτλ, τα οποία για πολλούς δεν είναι αρκετά για να επιβιώσουν, ανάλογα βέβαια και με την κατάστασή του καθενός. 


Αλλά για όποιους εργάζονται στον τομέα της εστίασης, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Μπορεί να αμείβονται γύρω στα $2-5 εκτός αν η εταιρεία ορίζει άλλους μισθούς. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι εργαζόμενοι εισπράττουν τα tips που κυμαίνονται από 15-20 % της αξίας του παρεχόμενου προϊόντος.

Σημειώστε ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τους μισθούς, αν στο τέλος τα tips δεν είναι ίσα με τον κατώτατο μισθό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ορισμένοι σερβιτόροι και μπάρμεν καταλήγουν να κάνουν διπλές βάρδιες, ενώ άλλοι μετά βίας παίρνουν τον κατώτατο μισθό.

Η σημερινή ιστορία είναι της Taylar Cordova, μιας 22χρονης μητέρας και σερβιτόρας στο μαγαζί Chang στο Κολοράντο η οποία έκανε μια δήλωση στο Facebook τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν δεν πήρε καθόλου tips από ένα λογαριασμό των $187.

Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι στον τομέα των υπηρεσιών, στάθηκαν δίπλα της και χαρακτήρισαν τη δήλωση της «ισχυρή». Υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, ωστόσο, οι οποίοι την περιέγραψαν παράλογη, αλλά δεν ήξεραν ποιες ήταν οι ανάγκες της νεαρής σερβιτόρας εκείνη την εποχή. Άλλοι την ενθάρρυναν να βρει μια καλύτερη δουλειά. Μερικοί κατηγόρησαν τον εργοδότη και την κυβέρνηση.

Μια νεαρή μητέρα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα.

Η Taylar Cordova είναι μια νεαρή μητέρα και σερβιτόρα που προσπαθεί να αναθρέψει την κόρη της. Όπως πολλοί σερβιτόροι εκεί έξω, βασίζεται στα tips που συμπληρώνουν το μισθό της, περισσότερο από ό, τι στα βασικά χρήματα που παίρνει.

A Young Mother Trying to Make Ends Meet

Μια ματιά στην απόδειξη.

Τον Μάρτιο, η  Cordova σέρβιρε ένα τραπέζι που ξόδεψε σχεδόν $200 για φαγητά και ποτά, και δεν άφησε κανένα φιλοδώρημα.

Έχετε φύγει ποτέ από ένα εστιατόριο χωρίς να αφήσετε tips; Αν ναι, τότε μάλλον νιώσατε ότι είχατε κακή εξυπηρέτηση. Υποθέτουμε, όμως, ότι κι εκείνη απ’ τη μεριά της, νιώθει πως έκανε σωστά τη δουλειά της, κι έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί η τόση αναστάτωση της.

A Look at the Receipt

Πόσο πληρώνονται οι σερβιτόροι;

Οι άνθρωποι στον τομέα της εστίασης συχνά πληρώνονται με μισθό κάτω απ’ τον κατώτατο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους με τα tips.  Όταν δεν το κάνουν, τότε οι εργοδότες υποχρεούνται να αυξήσουν τους βασικούς μισθούς τους.

How Much Do Servers Make?

Η δημοσίευση στο Facebook

Εδώ είναι ένα post μιας σερβιτόρας που περιγράφει τη βραδιά της, λέγοντας πώς την επηρέασε, και κάνοντας μια έκκληση προς το κοινό να αφήνει tips ή να μένει στο σπίτι.

1111

Ανατροφή ενός παιδιού με χαμηλούς μισθούς.

Όπως έγραψε στο post της, αν αφήνει ένας πελάτης φιλοδώρημα, κάνει όλη τη διαφορά. Μπορεί να αγοράσει το φαγητό της κόρης της, τα ρούχα της, τα σχολικά της κ.λπ.

Raising a Child on Low Wages

Μια συναισθηματική μάχη.

Θα μπορούσε να ρίξει τις ευθύνες στον οποιονδήποτε, πολλοί άνθρωποι το κάνουν, αλλά στη πραγματικότητα η νεαρή γυναίκα απλώς προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση για να μπορέσει να τη χειριστεί. Έκλαιγε στο ντους επειδή ήταν αγχωμένη και ανήσυχη.

An Emotional Battle

Το στρες της εργασίας.

Τα χρήματα μπορεί να είναι ένα αγχωτικό θέμα για τον καθένα. Στην περίπτωση της Taylar Cordova, νομίζετε ότι είχε λόγο να διαμαρτύρεται; Αν ναι, ποιος νομίζετε ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή; Αυτή, οι πελάτες, ο εργοδότης ή η κυβέρνηση;

The Stress of Working in Service

διαφορετικό[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...