Μόλις η μητέρα αντίκρισε το «άσχημο» πρόσωπο του νεογέννητου γιου της, αρνήθηκε να τον πάρει στο σπίτι. Αφού όμως ρώτησε όλη την οικογένεια, πήρε τη σωστή απόφαση.

 

2

Ο Robert Hoge μπορεί να μην έμοιαζε με ένα “κανονικό” μωρό όταν γεννήθηκε, αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνει την ιστορία του τόσο ιδιαίτερη.


Ο Robert γεννήθηκε με ένα τεράστιο όγκο στο πρόσωπό του στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Τα πόδια του ήταν επίσης παραμορφωμένα σε σημείο που γιατροί έπρεπε να τα ακρωτηριάσουν.

Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, η μητέρα του Robert ήταν τόσο συγκλονισμένη με την εμφάνισή του που αρνήθηκε να τον δει. Αρνήθηκε να τον πάρει στο σπίτι.

Η μητέρα του Robert πραγματικά αγωνίστηκε με τις δυσμορφίες του γιου της, και ήταν απίστευτα δυνατή στον εν λόγω αγώνα.

Αλλά πριν βγάλετε συμπέρασμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μητέρα του Robert δεν είναι αυτή που επηρέασε αρνητικά στην ιστορία της ζωής του.

Περιμένετε μέχρι να συναντήσετε αυτόν τον απίστευτο άνθρωπο σήμερα, στην ηλικία των 44 ετών, και να ακούσετε πώς η μητέρα του επηρέασε τη ζωή του σε ένα τέτοιο εκπληκτικό και απρόσμενο βαθμό…

Πριν από 44 χρόνια, μια μητέρα τεσσάρων υγιών παιδιών γέννησε το πέμπτο παιδί της, ένα αγοράκι με σοβαρές παραμορφώσεις.

Ο Robert Hoge από την Αυστραλία, γεννήθηκε με παραμορφωμένα πόδια και ένα τεράστιο όγκο ανάμεσα στα μάτια του.

Οι γονείς του Robert ήταν τόσο έκπληκτοι από το πρόσωπό του που η μητέρα του αρνιόταν να τον δει για μια ολόκληρη εβδομάδα μετά τη γέννησή του. Δεν ήθελε να τον πάρει σπίτι. Στην πραγματικότητα, ήταν τόσο τρομοκρατημένη σε σημείο που είπε ότι ήθελε να πεθάνει.

“Είναι τόσο άσχημο”, είπε η αδελφή του.

Τελικά, κάτι άλλαξε μέσα της και αποδέχτηκε την εμφάνισή του γιου της. Μετά από μια οικογενειακή συνάντηση, αποφασίστηκε ότι ο Robert θα έρθει στο σπίτι. Τα τέσσερα αδέλφια του, συμφώνησαν στο ότι όλοι ήθελαν τον Robert να είναι ένα μέρος της οικογένειάς τους.

Από τη μία πλευρά, μπορεί να φαίνεται εύκολο να κρίνουμε τη μητέρα του Robert. Αλλά από την άλλη, παραδόξως, έχει αντιμετωπίσει τις αρχικές της ανησυχίες, και αυτό είναι που μετράει.

Ο Robert, λέει, ότι ήταν πολύ αναστατωμένη με την ανατροφή ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, και τρομοκρατημένη στη σκέψη ότι ο Robert και η οικογένειά του θα έπεφτε θύμα εκφοβισμού και γελοιοποίησης λόγω της εμφάνισής του.

Με την υποστήριξη της δεμένης οικογένειάς του, ο Robert υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έλαβε την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν τον όγκο και κατασκεύασαν μια μύτη χρησιμοποιώντας χόνδρο από τα δάχτυλα των ποδιών του.

Ωστόσο, τα πόδια του Robert ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που οι γιατροί έπρεπε να τα ακρωτηριάσουν και να τα αντικαταστήσουν με πρόσθετα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Robert Hoge εξήγησε στο NPR το πώς και γιατί ήξερε τόσα πολλά για τα αρχικά συναισθήματα της μητέρας του γι’ αυτόν, και γιατί τα έχει δεχτεί και έχει μάθει απ’ αυτά.

“Ο λόγος που ξέρω όλα αυτά ήταν επειδή ένας από τους γιατρούς ενθάρρυνε η μητέρα μου να κρατήσει ένα ημερολόγιο. Και συνέχισε να γράφει σε αυτό το υπέροχο μπλε ημερολόγιο με τον όμορφο γραφικό της χαρακτήρα, όχι κρυφά από μένα. Ήταν δίπλα της στον καναπέ, ή θα ήταν στο κομοδίνο της… Και κάθε λίγο, ζητούσα από τη μαμά να μου διαβάσει ένα κομμάτι από το βιβλίο της. Ήταν πραγματικά ανοιχτή και ειλικρινής σε αυτό το βιβλίο για τα συναισθήματά της για μένα.

Και νομίζω μερικές φορές ήμουν λίγο ανήσυχος και δεν μπορούσα να καταλάβω, αλλά στη συνέχεια ένιωθα σαν να ζούσα σε μια ταινία που είχε μερικές άσχημες φάσεις, αλλά είχε ένα αίσιο τέλος.”

Ένα απίστευτο τέλος.

Ο Robert είπε στη Miranda Bryant για τη Daily Mail Οn-Line ότι έχει μόνο θετικά συναισθήματα προς τη μητέρα του και ότι όλη η οικογένεια του ήταν “καταπληκτική, τρυφερή και στοργική.”

Στα 30 του, ο Robert ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας. Οι μνήμες από τη μητέρα του τον βοήθησαν να αγαπήσει την πατρότητα.

Ο Robert, η σύζυγός του Kate και οι δύο κόρες τους διαμένουν στο Wynnum, στην Αυστραλία.

Ο Robert στην αρχή βρήκε δουλειά ως δημοσιογράφος, στη συνέχεια έγινε ένας δημόσιος υπάλληλος, κινητήριος ομιλητής και συγγραφέας.

Εγχέει χιούμορ και ειλικρίνεια στο γράψιμο του.

Για παράδειγμα, οι λεζάντες στη φωτογραφία παραπάνω – που είχε αναρτηθεί στη σελίδα του στο Facebook – έγραφαν τα εξής:

Υποσχέθηκα κάποιες πιο δημιουργικές φωτογραφίες και νομίζω ότι όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση στο τέλος αυτής της εβδομάδας, έτσι δεν είναι;

Αυτή είναι η φωτογραφία που χρησιμοποιούσα ως ένας online αρθρογράφος σε ιστοσελίδες γνωριμιών (ναι, το έκανα κι’ αυτό).

Το 2013, ο Robert θα δείξει τις συγγραφικές του ικανότητες, με το να εκδώσει τα απομνημονεύματά του με τίτλο “Άσχημος”.

Ένας κριτικός στο Amazon λέει, “Αυτή είναι μια συγκινητική ιστορία, με ένα αθώο αγόρι που μεγαλώνει νομίζοντας ότι ήταν φυσιολογικό, αλλά σιγά-σιγά και δυστυχώς ανακαλύπτει ότι δεν ήταν, σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με καλή εμφάνιση. Και το πώς άνθισε όχι μόνο κερδίζοντας την αποδοχή, αλλά με το να γιορτάζει το ποιος είναι μέσα σε μια κοινωνία που αποφεύγει να τον κοιτάζει.”

Ο Robert μοιράζεται την απίστευτη ιστορία του για να βοηθήσει και να ενθαρρύνει και άλλους να δεχτούν τους εαυτούς τους για αυτό που είναι.

Έχει υποβληθεί σε περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις που θα τον κάνουν να φαίνονται πιο φυσιολογικός.

διαφορετικό[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...