“Κύριε Ομπάμα, μπορείτε να φέρετε στο σπίτι μου το παιδί από τη Συρία που ήταν στο ασθενοφόρο; Θέλω να γίνει ο αδερφός μου!”

3

Αυτό το καλοκαίρι, ο κόσμος είχε συγκλονιστεί από μια φωτογραφία ενός νεαρού αγοριού από τη Συρία, που καθόταν σιωπηλά σε ένα ασθενοφόρο μετά από μια αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι, καλυμμένο με αίμα και σκόνη. Η εικόνα του Ομράν με το αδειανό βλέμμα γίνεται το σύμβολο του εμφυλίου στη Συρία, ενός πολέμου που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή παγκοσμίως και έχει απολογισμό χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.


Σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι αντέδρασαν με φόβο και καχυποψία στην ιδέα της υποδοχής των προσφύγων στη χώρα τους. Αλλά όχι ο Άλεξ. Ο Άλεξ είναι έξι χρονών και ζει λίγο έξω από την πόλη της Νέας Υόρκης με τη μαμά του, τον μπαμπά, και η μικρή του αδελφή Κάθριν. Όταν ο Άλεξ είδε τι είχε συμβεί στον Ομράν, κάθισε στο τραπέζι της κουζίνας του και έγραψε στον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα μια επιστολή. “Μπορείτε σας παρακαλώ να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου,” ρώτησε. “Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και αυτός θα είναι ο αδελφός μας.”

Στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής Ηγετών για τους Πρόσφυγες, ο Πρόεδρος Ομπάμα μοιράστηκε την επιστολή αυτή με τους ηγέτες του κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί για να συζητήσουν τι θα μπορούσαν να κάνουν για την επίλυση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης.

“Ένα παιδί δεν έχει μάθει να είναι κυνικό, ή καχύποπτο, ή φοβισμένο με τους άλλους ανθρώπους λόγω της καταγωγής, ή της εμφάνισης, ή της θρησκείας τους, και μπορεί να μας διδάξει τι σημαίνει συμπόνια, ευγένεια και καλοσύνη. Όλοι μπορούμε να μάθουμε από τον Άλεξ.”

Ο Πρόεδρος μοιράστηκε το γράμμα και στο Facebook.

Δείτε το γράμμα του μικρού Άλεξ:

Alex letter page 1

Alex letter page 2

Alexletter page 3

Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα,

Θυμάστε εκείνο το αγόρι που το πήρε το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου; Μπορείτε να παρκάρετε στο γκαράζ ή στο δρόμο και εμείς θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και αυτός θα είναι ο αδελφός μας. Η Κάθριν, η μικρή μου αδελφή, θα μαζέψει πεταλούδες γι ‘αυτόν. Στο σχολείο μου, έχω ένα φίλο από τη Συρία, τον οποίο θα συστήσω στον Ομράν. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον καλούμε στα πάρτι γενεθλίων και αυτός να μας διδάξει μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε, επίσης, να τον μάθουμε να μιλάει αγγλικά, ακριβώς όπως και ο φίλος μου ο Aoto από την Ιαπωνία.

Παρακαλώ πείτε του ότι ο αδελφός του θα είναι ο Άλεξ, ο οποίος είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί, ακριβώς σαν κι αυτόν. Από τη στιγμή που δεν θα φέρει μαζί του παιχνίδια γιατί δεν έχει, η Κάθριν θα μοιραστεί το μεγάλο μπλε λαγουδάκι της. Και εγώ θα μοιραστώ το ποδήλατό μου και εγώ θα του δείξω πώς να το οδηγεί. Θα τον μάθω πρόσθεση και αφαίρεση στα μαθηματικά. Και μπορεί να μυρίζει το πράσινο lip gloss της Κάθριν. Εκείνη δεν αφήνει κανέναν να το αγγίξει.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Σας περιμένω!

Άλεξ

6 ετών

διαφορετικό[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...