Συγκλονιστικό: Η Έκρηξη την άφησε σχεδόν Νεκρή, όταν όμως ένας Άγνωστος της Κράτησε το Χέρι…


Η 22χρονη Αυστραλή Adelaide Stratton, ήταν σε ταξίδι στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου το 2016. Η παραμονή της στη Γαλλία υποτίθεται ότι είναι τόσο ζωντανή όσο τα πυροτεχνήματα σε αυτή την εθνική εορτή της Γαλλίας. Αντ” αυτού, κατέληξε σε ένα λουτρό αίματος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…


Βρισκόταν σε ένα πάρτι με τρεις φίλους που ταξιδεύαν μαζί της, όταν η ομάδα αποφάσισε να πάει στο «La Promenade des Anglais», στον κεντρικό χώρο περιπάτου δίπλα στη θάλασσα, προκειμένου να δουν τα πυροτεχνήματα.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Η Adelaide και ο φίλος της, ο Marcus, μόλις είχαν κατέβει από το λεωφορείο, όταν ένα φορτηγό χτύπησε και τους δύο κατά την τρομοκρατική, θανατηφόρα πορεία του. Το φορτηγό την χτύπησε στη βάση του κεφαλιού της και σχεδόν συνέθλιψε το μισό του δεξιού ποδιού της.

Η Adelaide έχει δυσκολία να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη. Κραυγές… πανικός… αίμα… πολύ αίμα… και μετά τίποτα.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Όταν ξύπνησε δέκα μέτρα πιο πέρα, ένας άνδρας της κρατούσε το χέρι της και της μιλούσε σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινε. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο 40χρονος Γάλλος, Patrick.

«Το φορτηγό δεν χτύπησε εμάς και πήγα να δω αν θα μπορούσα να βοηθήσω τους ανθρώπους που ίσως ήταν ακόμα ζωντανοί. […] Εκείνη έπιασε το χέρι μου δυνατά. Ήμουν τόσο λυπημένος, αλλά και χαρούμενος που κάποιος ήταν ζωντανός«, εξηγεί ο Patrick.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Ανάμεσα στις κραυγές και τους ανθρώπους να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ο Patrick προσπάθησε να απομακρύνει από το οπτικό της πεδίο όλα τα πτώματα που της περιτριγύριζαν. Η νεαρή γυναίκα έσφιγγε ακόμη το χέρι του και κοιτούσε προς το παρήγορο πρόσωπό του. Ο Patrick δεν έφυγε από το πλευρό της μέχρι που τελείωσαν όλα. «Σε παρακαλώ μην με αφήσεις«, του είπε σιγανά.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Την μετέφερε στο λόμπι του ξενοδοχείου Negresco μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα και επίσης τη συνόδευσε στο ασθενοφόρο, στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Εκτός από τη θρυμματισμένο βάση του κεφαλιού της, που θα έπρεπε να την έχει σκοτώσει ακαριαία ή να την έχει αφήσει παράλυτη, έχει επίσης μια ουλή που διέσχιζε το μέτωπό της, εσωτερικά κρανιακά τραύματα και εγκαύματα επειδή σύρθηκε από το φορτηγό.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Patrick την επισκέπτεται κάθε μέρα στο νοσοκομείο έως ότου οι γονείς της να φτάσουν από την Αυστραλία.

Αλλά από τη στιγμή που έφτασε η οικογένειά της, ο Patrick δεν την ξαναενόχλησε. Έχασαν επαφή. Από τη στιγμή που ήταν σε θέση να ταξιδέψει και πάλι, η Adelaide επέστρεψε πίσω στο σπίτι της στην Αυστραλία.

Η εκπομπή της Αυστραλίας «Sunday Night», παρακολουθούσε την ανάκαμψη της Adelaide και αποφάσισαν να κάνουν μια έκπληξη στη νεαρή γυναίκα. Οργάνωσαν την επανένωσή της με τον Γάλλο σωτήρα της!

Ο Patrick, ο οποίος πίστευε ότι δεν θα την έβλεπε ποτέ ξανά, αποβιβάζεται στο Σίδνεϊ. Το σχέδιο είναι η Adelaide και οι οικογένειά της για να είναι για μεσημεριανό γεύμα και εκεί που δεν θα το περιμένει, ήρωάς της θα κάνει την εμφάνισή του!

Η νεαρή γυναίκα δεν υποψιάζεται τίποτα. Και όταν βλέπει τον Patrick, είναι σε κατάσταση σοκ! Δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια της. «Τι κάνεις εδώ;«, ρωτά απορημένη και όταν συνειδητοποιεί τι συμβαίνει, λέει «Είσαι τρελός!«. Τα συναισθήματα έχουν «χτυπήσει κόκκινο» καθώς του λέει ότι είναι ο πιο γενναίος άνθρωπος που έχει γνωρίσει ποτέ. «Είναι απίστευτο! Δεν πίστευα ότι θα τον δω ποτέ ξανά!»

Πως μπορείς να ευχαριστήσεις κάποιον που σου έχει σώσει τη ζωή;

Της είπε για την ιστορία της τρομοκρατικής επίθεσης που σκότωσε 46 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 400 εκείνο το βράδυ πίσω στη Γαλλία. Αλλά για Adelaide, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό.

«Η ιστορία μου δεν είναι γι” αυτόν [τον τρομοκράτη] ή για το τι έκανε«, ισχυρίζεται. «Πρόκειται για τον Patrick και το πως βοήθησε τους ανθρώπους. Η ιστορία μου είναι για την αγάπη και την ανθρωπιά και τα όμορφα πράγματα που μπορεί να αναδειχθούν και στις χειρότερες περιστάσεις«.

Facebook/Sunday Night

Facebook/Sunday Night

Συνεχώς εκτεθειμένοι στις φρικαλεότητες του κόσμου, είναι εύκολο να μπλεχτούμε σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικότητας. Η αλλαγή του κόσμου δεν θα έρθει με τη δολοφονία των τρομοκρατών ή την εξύβρισή τους. Αλλά μέσα από τις μικρές πράξεις καλοσύνης, που κάνουν μια τέτοια μεγάλη διαφορά στη ζωή ενός άλλου ατόμου.

Credits: Hefty[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...