Η Δεβετζή κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο του Πεκίνου λόγω ντόπινγκ

Το χάλκινο μετάλλιο της Πηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου “χάνει τη λάμψη του”.


Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, από την επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει το 2008 βρέθηκε, από τα υψηλής ανάλυσης εργαστήρια, ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε λάβει απαγορευμένες ουσίες, κάτι που δεν είχε εντοπιστεί τότε.

Κι αυτό, μετά την αποκάλυψη, πριν από δέκα μήνες, ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2007 στην Οζάκα.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται ένα ακόμη άσχημο νέο, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), καθώς διαπιστώθηκε το ίδιο και για το Πεκίνο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκρινε αυτή τη φορά άκυρο άλμα της, μετά την επανεξέταση δειγμάτων από τη διοργάνωση του Πεκίνου, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το δείγμα της Πηγής Δεβετζή βρέθηκε θετικό, όπως και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε γίνει ξανά με την ίδια μέθοδο – την κατάψυξη του δείγματος και τον επανέλεγχο ύστερα από οκτώ χρόνια που είχε δώσει για το χάλκινο μετάλλιο στην Οζάκα.

Η Ελληνίδα άλτρια που είχε αμφισβητήσει τη διαδικασία που την έδειξε να έχει πάρει απαγορευμένες ουσίες στην Οζάκα, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει έλεγχο και του δεύτερου δείγματος, με τις πιθανότητες όμως να μην είναι με το μέρος της, ενώ δεν αποκλείεται να προσφύγει και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή: www.boro.gr
Tο διαβάσαμε εδώ

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...