18 Πραγματικές τοποθεσίες που ενέπνευσαν ταινίες της Disney

Ο περισσότερος κόσμος έχει λατρέψει τις ταινίες του Disney. Και δε μιλάμε φυσικά μόνο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Μέσα από τη μεγάλη οθόνη, ζωντανεύουν κόσμοι μαγικοί που αφήνουν τους πάντες με ανοιχτό το στόμα.


Όμως, όλα αυτά τα τοπία στα οποία διαδραματίζονται οι αγαπημένες μας ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν είναι ψεύτικες. Είναι πραγματικές τοποθεσίες, οι οποίες έγιναν “παραμυθένιες” κι αποτέλεσαν τον τόπο που εξελίχθηκαν όλα τα παραμύθια που αγαπήσαμε.

Ποιές είναι, λοιπόν, αυτές οι μαγευτικές τοποθεσίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη Disney;

“Ωραια Κοιμωμένη” – Κάστρο Neuschwanstein, Βαυαρία, Γερμανία.

disney-locations-real-life-inspirations-35

disney-locations-real-life-inspirations-34

Το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης είναι εμπνευσμένο από το Κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία της Γερμανίας. Χτίστηκε από το Λουδοβίκο II κατά το 1892 σαν δώρο για τον αγαπημένο του συνθέτη, Richard Wagner. O Λουδοβίκος II, γνωστός σε όλους κι ως ο “Βασιλιάς των Κύκνων” ήταν γνωστός λάτρης της τέχνης και υποστηρικτής της. Τα κτίρια που άφησε ως κληρονομιά στη Βαυαρία, είναι κομψοχνήματα.

“Η πεντάμορφη και το τέρας”, Αλσατία, Γαλλία.

disney-locations-real-life-inspirations-16

disney-locations-real-life-inspirations-17

Το μικρό χωριό της Belle είναι εμπνευσμένο από την Αλσατία, μια πανέμορφη επαρχία της Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Δεδομένου ότι βρίσκεται στα γερμανογαλλικά σύνορα, η αρχιτεκτονική της αλλά κι ο αέρας που αποπνέει είναι ένα κράμα των δύο χωρών.

“Μαλλιά Κουβάρια” – Mont Saint-Michel, Νορμανδία, Γαλλία.

disney-locations-real-life-inspirations-30

disney-locations-real-life-inspirations-10

Το βασίλειο της Κορόνα στην ταινία “Μαλλιά Κουβάρια” είναι μια μικρογραφία του Mont Saint-Michel της Νορμανδίας. Αυτό το μοναδικό μέρος γίνεται νησί εξαιτίας της παλίρροιας και λειτουργούσε χρόνια ως απομονωμένο μοναστήρι. Σήμερα, είναι διάσημο τουριστικό αξιοθέατο.

Up – Καταρράκτες Angel, Βενεζουέλα.

disney-locations-real-life-inspirations-7

disney-locations-real-life-inspirations-3

Οι καταρράκτες του Παραδείσου στην αγαπημένη ταινία Up είναι στην ουσία οι καταρράκτες Angel στη Βενεζουέλα (εξίσου γνωστοί κι ως Kerepakupai Vena στη γλώσσα των ιθαγενών Pemon). Το νερό εκεί, πέφτει από ύψος 979 μέτρων, γεγονός που τους καθιστά τους ψηλότερους καταρράκτες του κόσμου! Το βουνό από το οποίο πέφτει το νερό, λέγεται Auyantepui.

Aladdin – Taj Mahal, Agra, Ινδία.

disney-locations-real-life-inspirations-14

disney-locations-real-life-inspirations-1

Το παλάτι του σουλτάνου στον Aladdin δεν είναι άλλο από το Ταζ Μαχάλ. Όπως πολλοί ήδη ξέρετε, αυτό το υπέροχο παλάτι χτίστηκε το 1632 από τον σουλτάνο Shah Jahan ως ταφικό μνημείο για τη λατρεμένη του γυναίκα Mumtaz Mahal. Το υπέροχο, αυτό κτίριο φτιάχτηκε από λευκό μάρμαρο κι απέκτησε εξαιρετικούς κήπους.

“Ο αυτοκράτορας έχει κέφια”– Machu Picchu, Cusco, Περού.

disney-locations-real-life-inspirations-32

disney-locations-real-life-inspirations-20

Το χωριό του Pacha είναι εμπνευσμένο από το Μάτσου Πίτσου στο Κούσκο του Περού. Αυτή η μυστήρια χτισμένη πλαγιά στα βουνά του Περού, λέγεται πως ήταν η κατοικία του αυτοκράτορα των Ίνκας Pachacuti. Μετά την κατάκτησή της από τους Ισπανούς, η περιοχή έμεινε ξεχασμένη, μέχρι το 1911 όπου και ανακαλύφθηκε.

Mulan – Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα.

disney-locations-real-life-inspirations-27

disney-locations-real-life-inspirations-13

Το σπίτι του αυτοκράτορα στη Μουλάν βρίσκεται στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο. Πλέον είναι ανοιχτή στο κοινό και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Παλιότερα υπήρξε το σπίτι των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Ming και των Qing. Ο όρος “απαγορευμένο” χρησιμοποιούνταν καθώς στο σπίτι των αυτοκρατόρων δεν επιτρεπόταν να μπει κανείς απλός θνητός χωρίς άδεια.

“Η Παναγία των Παρισίων”, Notre Dame, Παρίσι, Γαλλία.

disney-locations-real-life-inspirations-26

disney-locations-real-life-inspirations-28

Όπως φυσικά θα περιμένατε, η εκκλησία στην “Παναγία των Παρισίων” είναι η γνωστή σε όλους Notre Dame, o καθεδρικός ναός του Παρισιού. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της Γότθικης αρχιτεκτονικής. Συγκεκριμένα, είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του στον κόσμο! Χρειάστηκαν περίπου 200 χρόνια να ολοκληρωθεί κι ήταν ένα από τα πρώτα κτίσματα που χρησιμοποίησαν αντηρίδες στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη ανάγκη για υποστηλώματα έγινε αντιληπτή από τους αρχιτέκτονες που τον σχεδίασαν, καθώς παρατήρησαν πως οι τοίχοι λύγιζαν υπό το βάρος του κτιρίου.

“Η μικρή γοργόνα” – Chateau De Chillon, Λίμνη της Γενεύης, Ελβετία.

disney-locations-real-life-inspirations-25

disney-locations-real-life-inspirations-21

Το κάστρο του πρίγκιπα  Eric στη “Μικρή Γοργόνα” δεν είναι άλλο από το Chateau De Chillon στη Λίμνη της Γενεύης, στην Ελβετία. Το κάστρο χρονολογείται στην περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και λέγεται πως χρησιμοποιούνταν ως κατάλειμμα κατά τη διέλευση από τις Άλπεις. Πέρα από την αρχιτεκτονική ομορφιά του, η τοποθεσία του είναι μαγική.

“Ραλφ, η επόμενη πίστα”, Κεντρικός Σιηδηροδρομικός Σταθμός της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α.

disney-locations-real-life-inspirations-22

disney-locations-real-life-inspirations-23

Το περιβάλλον της ταινίας τοποθετείται στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Το μέρος γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε στο αρχιτεκτονικό στιλ του 1913. Ο σταθμός χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, παρά τις συχνές απειλές για βομβιστικές επιθέσεις.

“Η Πεντάμορφη και το Τέρας” – Chateau De Chambord, Loir-Et-Cher, Γαλλία.

disney-locations-real-life-inspirations-15

disney-locations-real-life-inspirations-38

Το κάστρο του τέρατος είναι στην πραγματικότητα το Chateau De Chambord στο Loir-Et-Cher της Γαλλίας. Χτισμένο το 1547 από τον βασιλιά Francis τον 1ο αποτέλεσε καταφύγιο κυνηγιού. Πολλοί λένε πως η περίτεχνη οροφή του έμοιαζε από μακριά με ολόκληρη κωμόπολη. Κι όχι άδικα!

Frozen – Εκκλησία St. Olaf, Balestrand, Νορβηγία.

disney-locations-real-life-inspirations-33

disney-locations-real-life-inspirations-6

Το παρεκκλήσι του Frozen είναι ένα αντίγραφο της Εκκλησία του St. Olaf  στο Balestrand της Νορβηγίας. Είναι γνωστή κι ως η Αγγλική Εκκλησία, καθώς χτίστηκε από τη βρετανίδα Margaret Green, η οποία ζούσε με τον άνδρα της, Knut Kvikne, στα βουνά της περιοχής. Όταν μετακόμισε από έρωτα εκεί, εγκαταλείποντας την πατρίδα της, αποφάσισε να χτίσει αυτή την εκκλησία προκειμένου να μην ξεχάσει την πίστη της. Δυστυχώς, όμως, πέθανε πριν δει το έργο της ολοκληρωμένο.

“Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος” – Βάλτος της Λουιζιάνα, Η.Π.Α

disney-locations-real-life-inspirations-8

disney-locations-real-life-inspirations-5

Ο βάλτος της Νέας Ορλεάνης στην Πριγκίπισσα και το βάτραχο είναι εμπνευσμένος από το βάλτο της Λουιζιάνα. Βαλτώδη νερά, αργά ποτάμια και φυτά αποτυπώνουν πλήρως το περιβάλλον της περιοχής. Ο βάλτος είναι το σπίτι πλήθους ζώων, όπως αλιγάτορες, γατόψαρα και χελώνες, που έχουν εμπνεύσει αρκετές τρομακτικές ιστορίες.

Brave – Κάστρο Eilean Donan Castle, Σκωτία.

disney-locations-real-life-inspirations-11

disney-locations-real-life-inspirations-19

Το σπίτι της κοκκινομάλλας πριγκίπισσας στο “Brave” είναι αντεγραμμένο από το Eilean Donan στη Σκωτία. Παρ’όλο που το κάστρο είναι ανακατασκευή που ολοκληρώθηκε το 1932, το νησί στο οποίο βρίσκεται έχει αρχαία ιστορία. Λέγεται πως εκεί, τον 6ο και 7ο αιώνα υπήρχε ένα μοναστήρι. Πολύ αργότερα, έγινε σπίτι της φατρίας των Mackenzie.

Cars – U-Drop Inn, Shamrock, Τέξας.

disney-locations-real-life-inspirations-29

disney-locations-real-life-inspirations-4

Το σπίτι του Ramone φτιάχτηκε έτσι εξαιτίας του U-Drop Inn στο Shamrock του Τέξας. Πρόκειται για ένα σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών της Εθνικής οδού, που πλέον όμως έχει κλείσει.

“Ατλαντίδα, η χαμένη αυτοκρατορία”– Angkor Wat, Angkor, Καμπότζη.

disney-locations-real-life-inspirations-9

disney-locations-real-life-inspirations-31

Η Angor Wat στην Καμπότζη έγινε η “χαμένη Ατλαντίδα” της Disney. Πρόκειται για έναν ινδουιστικό ναό που στη συνέχεια λειτούργησε ως βουδιστικό μοναστήρι το 12ο αιώνα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το μεγαλύτερο θρησκευτικό συγκρότημα στον κόσμο.

Frozen – Hotel De Glace, Κεμπέκ, Καναδάς.

disney-locations-real-life-inspirations-36

disney-locations-real-life-inspirations-18

Το παγωμένο παλάτι της Elsa στο Frozen σχεδιάστηκε βάσει του Hotel De Glace στο Κεμπέκ του Καναδά. Το ξενοδοχείο, αυτό λειτουργεί κάθε χειμώνα. Η αρχιτεκτονική του είναι διαφορετική κάθε σεζόν, αλλά ένα μένει ίδιο: το ότι κατασκευάζεται από πάγο!

“Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι” – Κάστρο Segovia, Ισπανία.

disney-locations-real-life-inspirations-39

disney-locations-real-life-inspirations-24

Το κάστρο της κακιάς μητριάς της Χιονάτης είναι εμπνευσμένο από το Alcazar της Segovia, ένα κάστρο στην κεντρική Ισπανία. Επί σειρά αιώνων υπήρξε κατοικία Ισπανών μοναρχών, μέχρι που υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά που ξέσπασε το 1862. Βρίσκεται χτισμένο σε λόφο, στη συμβολή δύο ποταμών. Λόγω της θέσης του, δείχνει λες και πρόκειται για την πλώρη ενός πλοίου.

διαφορετικό

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...