«Ο Διάβολος ο ίδιος ζει στο San Pedro»


«Ο Σατανάς ο ίδιος ζει στο San Pedro», λέει ένας νεκροθάφτης από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας στον Guardian. «Οι άνθρωποι εδώ σκοτώνουν ο ένας τον άλλον τόσο εύκολα, σαν να είναι κοτόπουλα…»


Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος από το Συμβούλιο Δημόσιας Ασφάλειας και Ποινικής Δικαιοσύνης των Πολιτών του Μεξικού, η πόλη San Pedro Sula στην Ονδούρα μετρά 169 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2011, και έρχεται πρώτη ανάμεσα στις πενήντα πιο βίαιες πόλεις του πλανήτη.Τα τελευταία χρόνια οι ανθρωποκτονίες στην Ονδούρα έχουν αυξηθεί, ενώ η βία οξύνεται αισθητά και σε γειτονικές χώρες, όπως το Ελ Σαλβαδόρ και η Γουατεμάλα. Το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών έχει πλημμυρίσει τη χώρα, συμβάλλοντας στην υψηλή βία των συμμοριών. Χαλαροί νόμοι περί οπλοκατοχής (οι πολίτες μπορούν να κατέχουν μέχρι και πέντε ατομικά πυροβόλα όπλα ο καθένας), η διαφθορά και η φτώχεια κάνουν την κατάσταση στο San Pedro Sula ακόμα χειρότερη.

Επιπλέον, οι τρόφιμοι έχουν καταλάβει τις 24 φυλακές της χώρας, καθώς το κράτος εγκατέλειψε την αποκατάσταση των καταδίκων, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Δια-Αμερικανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πηγή[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...