Αν δεν κάνεις αυτό το πράγμα στο Facebook, τότε είσαι διανοητικά ισχυρότερος!

Έχουμε όλοι ένα φίλο που έχει εμμονή με τις ενημερώσεις κατάστασης, από το check-in σε ένα κομψό γυμναστήριο μέχρι τη δημοσίευση του αριθμού των θερμίδων που αυτός ή αυτή έχασε τις τελευταίες πέντε ώρες.


Γνωρίζουμε, επίσης, ζευγάρια που καταγράφουν τα πάντα για τη σχέση τους, από την ανάρτηση εικόνων του τελευταίου γκουρμέ γεύματος που είχαν μαζί, ή μιας selfie στον Πύργο του Άιφελ ή συχνές αλλαγές από το 

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη» σε «Σε σχέση» και το αντίστροφο. Και εμείς παθητικά, πατάμε like, σχολιάζουμε ή ακόμα και κοινοποιούμε τα επιτεύγματά τους, χωρίς να το σκεφτούμε και πολύ.

Αποτελέσματα της έρευνας:Λοιπόν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, εκείνοι που καυχιούνται για τις δίαιτες, τις προπονήσεις τους ή τα επιτεύγματά τους από γυμναστήριο είναι συνήθως ναρκισσιστές ενώ όσοι δημοσιεύουν συχνά στα social media ενημερώσεις σχετικά με τους ερωτικούς συντρόφους τους, τείνουν να υποφέρουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και οι δύο επιδιώκουν την προσοχή των άλλων, οι οποίοι βασίζονται στα “Like” και τα σχόλια του Facebook για να αισθανθούν καλά με τον εαυτό τους.

Όπως λέει η καθηγήτρια ψυχολογίας, Δρ.Tara Marshall, “Παρά το γεγονός ότι οι ναρκισσιστές λαμβάνουν περισσότερα Like και σχόλια για τις ενημερώσεις κατάστασης τους, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι φίλοι τους στο Facebook προσφέρουν ευγενικά την υποστήριξη τους, ενώ κρυφά ενοχλούνται από τέτοιες εγωιστικές εικόνες.”

Athensmagazine.gr

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...