Κανάλια: Η επόμενη μέρα – Αποζημιώσεις και επιπλέον διαφήμιση στους νέους καναλάρχες!

Μπορεί ακόμη να είναι τα πάντα στον αέρα, μπορεί οι μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα να πέφτουν βροχή, μπορεί ακόμη το νομοσχέδιο για την τηλεόραση…


να μην έχει ψηφιστεί, ωστόσο ήδη στο Μαξίμου κοιτάζουν στην επόμενη ημέρα.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί αυτές τις ημέρες στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και ο στόχος είναι να ψηφιστεί την Τετάρτη 5/10 ή την Πέμπτη 6/10.

Στο νομοσχέδιο αυτό θα προβλέπονται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, και αποζημιώσεις για όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό και κέρδισαν μια από τις άδειες στην περίπτωση που στο μέλλον υπάρξουν περισσότερες άδειες περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Εάν δηλαδή αυξηθούν οι άδειες και δοθούν και νέες πέρα από τις τέσσερις, οι υπερθεματιστές του πρώτου διαγωνισμού θα αποζημιωθούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Νίκος Παππάς σκέφτεται να σταματήσει η προβολή διαφημίσεων από την κρατική τηλεόραση γεγονός που θα σημάνει αύξηση της διαφημιστικής πίτα για τα ιδιωτικά κανάλια κατά 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι προσωρινοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου οφείλουν να καταβάλουν σήμερα την πρώτη από τις τρεις δόσεις.
Ηδη, την Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχθεί ο κ. Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ. Επίσης το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...