Ελένη Χρονά: «Θλίβομαι και συμπάσχω με την αγωνία των συναδέλφων μου για το ‘μαύρο’»

Ελένη Χρονά: «Θλίβομαι και συμπάσχω με την αγωνία των συναδέλφων μου για το ‘μαύρο’»

Για το επικείμενο «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια αλλά και για την εποχή του «μαύρου» της ΕΡΤ μιλάει η ανκοργούμαν της κρατικής τηλεόρασης, Ελένη Χρονά.


Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει στο τηλεοπτικό τοπίο;

Αναπτύχθηκαν πολλές στρεβλώσεις στη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών επί σειρά ετών. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Οι στρεβλώσεις δεν αφορούσαν μόνο τις σχέσεις καναλαρχών – εκάστοτε εξουσίας και τις σχέσεις διαπλοκής. Αφορούσαν και αφορούν και τις συνθήκες γαλέρας υπό τις οποίες υποχρεούνται να εργάζονται τεχνικοί και δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά κανάλια. Εγώ εργάζομαι 28 συνεχή χρόνια στην ΕΡΤ (με εξαίρεση τη 2ετία του «μαύρου»), αλλά στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μιλούσα και μιλάω με πολλούς συναδέλφους από τα άλλα κανάλια και γνωρίζω τις συνθήκες στις οποίες υποχρεούνται να αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους. Ευελπιστώ πως όλων των ειδών οι στρεβλώσεις, που μετέτρεψαν σταδιακά το μιντιακό πεδίο σε «τηλεοπτικό φαρ ουέστ», κατ’ αρχάς θα αμβλυνθούν.

Τι σκέφτεστε ακούγοντας τη λέξη «μαύρο»;

Εγώ που μαζί με 2.500 συναδέλφους μου βιώσαμε το «μαύρο» με πολύ σκληρό και ανάλγητο τρόπο στις 11/6/2013, όταν η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ -με το πρόσχημα πως ήταν βάρος για τον ελληνικό λαό, ενώ αποδείχθηκε αργότερα ότι επρόκειτο για πολιτική απόφαση- δεν θα μπορούσα παρά να θλίβομαι και να συμπάσχω με την αγωνία των συναδέλφων μου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σκληρά εργαζόμενοι και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, με εργασιακές συμβάσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, καταπατώνται. Εύχομαι όλοι αυτοί οι έμπειροι και άξιοι συνάδελφοι να καταστεί εφικτό να απορροφηθούν στη νέα αγορά εργασίας που θα προκύψει και να συνεχίσουν την καριέρα τους και μάλιστα αυτή τη φορά σε «πολιτισμένες συνθήκες εργασίας».

Πηγή: Real

[ads2]

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...