Εκτός τηλεοπτικών αδειών ο Καλογρίτσας – Έρχεται με συνεργασία έκπληξη ο Σαββίδης


Ανατροπή στο σκηνικό των τηλεοπτικών αδειών είχαμε λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση της πρώτης δόσης από τους οριστικούς υπερθεματιστές. Η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» κατέθεσε αίτημα αναβολής αναβολή 48 ωρών για να καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος , ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από τη ΓΓΕΕ ακριβώς γιατί ο διαγωνισμός αναζητεί τα χρήματα για τις άδειες και όχι τα πρόσωπα.


«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί», αναφέρει η σχετική απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Αντίθετα, ο ΑΝΤ1 κατέβαλε κανονικά τη πρώτη δόση, ύψους περίπου 25,5 εκατ. ευρώ, όπως και την περασμένη Παρασκευή η εταιρία Alter Ego, του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο ΣΚΑΪ.

Η απόρριψη του αιτήματος της πλευράς Καλογρίτσας ανοίγει τον δρόμο στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος όμως δεν έρχεται μόνος του στο νεοσύστατο τηλεοπτικό σκηνικό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έρχεται με συνεργασία – έκπληξη. Το altsantiri.gr δεν δημοσιοποιεί τον νέο συνεταίρο του κ. Σαββίδη για ευνόητους λόγους, μιας και οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει ακόμα επίσημα τα χέρια…

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του κ. Καλογρίτσα να καταθέσει αίτημα αναβολής 48 ωρών, αυτό έγινε διότι δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρώσει το ποσό της πρώτης δόσης. Παρά τις προσπάθειές του σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό να βρει τα χρήματα, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε μια προσπάθεια συνεργασίας της πλευράς Καλογρίτσα με την αντίστοιχη του κ. Σαββίδη, ωστόσο το «κόλλημα» σε αυτόν τον «γάμο» ήταν ότι ακόμα κι αν μια εταιρεία καλύψει το ποσό της δόσης, δεν «θεραπεύει» το πόθεν έσχες του άλλου.

Η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης προβλέπει σε πρώτη φάση έλεγχο του «έσχες», ενώ σε δεύτερη φάση, στην οποία τα νούμερα έχουν γίνει πια συγκεκριμένα, έλεγχο του «πόθεν».

Άρα το ερώτημα του altsantiri.gr «έρχεται ο Ιβάν Σαββίδης» βγαίνει αληθινό, όπως άλλωστε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν αντίθετος με την παραχώρηση τηλεοπτικής άδειας στον κ. Καλογρίτσα από την πρώτη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα γίνει στο ΣτΕ η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλογρίτσας: Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΓΓΕΕ ο Γιάννης Καλογρίτσας εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται».

Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...