10 βασικά μυστικά για να αποκτήσετε τέλεια φρύδια!!

Αυτή την περίοδο είναι πάλι στη μόδα τα όμορφα και πυκνά φρύδια, τα οποία αποτελούν μια από τις κορυφαίες τάσεις του καλοκαιριού. 

Ακολουθεί λοιπόν ένας χρήσιμος οδηγός για να κάνετε μόνη σας τα φρύδια σας να δείχνουν υπέροχα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στα ινστιτούτα ομορφιάς ή στους makeup artists.


► Πριν ξεκινήσετε…

Ο βασικός στόχος είναι να κάνετε τα φρύδια σας να δείχνουν πιο φυσικά, ακόμα κι αν έχετε ξοδέψει ώρες προσπαθώντας να τους δώσετε το τέλειο σχήμα. Σήμερα, η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικές καλλυντικές διαδικασίες και υπηρεσίες για όμορφα φρύδια, συμπεριλαμβανομένου του μόνιμου μακιγιάζ φρυδιών και του microblading (ημι-μόνιμη καλλυντική διαδικασία η οποία χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες για να δημιουργήσει σημάδια που θυμίζουν τρίχες στο δέρμα).

Είναι όλα απλά θέμα γούστου, αλλά εάν οι διαδικασίες αυτές δεν είναι αρκετά καλές για εσάς, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ελαφρώς πιο δύσκολο αλλά πολύ ικανοποιητικό μονοπάτι που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε όμορφα φρύδια που μοιάζουν φυσικά.

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε εάν τα φρύδια σας είναι αρκετά παχιά. Μην ανησυχείτε αν ανακαλύψετε ότι τα φρύδια σας δεν πληρούν κάποια πρότυπα ή τάσεις για το πάχος. Μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να τα κάνετε πιο παχιά. Πριν πάτε για ύπνο, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στα φρύδια σας για 3-5 λεπτά, χρησιμοποιώντας καστορέλαιο, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο που βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Η υγιεινή διατροφή μπορεί επίσης να κάνει τα μαγικά της, όχι μόνο στα μαλλιά σας, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα σας. Εισάγετε λοιπόν στην διατροφή σας ψάρι (ειδικά σολομό), καρύδια, σταφίδες και προϊόντα σόγιας. Αυτά είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και την ενίσχυση των θυλάκων των τριχών, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να δείτε τα καταπληκτικά αποτελέσματα.

► Βρείτε το τέλειο σχήμα φρυδιού για το σχήμα προσώπου σας

– Εάν το πρόσωπο σας είναι στρόγγυλο, δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα όσο το δυνατόν πιο μυτερό τόξο. Επιλέξτε λοιπόν ένα σχήμα φρυδιού που ακολουθεί μια ευθεία γραμμή μέχρι την κορυφή του φρυδιού και αποφύγετε ένα στρογγυλεμένο σχήμα, το οποίο θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πολύ στρογγυλό.

– Για τα τετράγωνα πρόσωπα, δοκιμάστε ένα καμπυλωτό σχήμα φρυδιού με μια μαλακή ή έντονη κλίση και αποφύγετε τα λεπτά και κοντά φρύδια.

– Οι γυναίκες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς θα πρέπει να παραμείνετε σε ένα φρύδι με μικρή κλίση και καμπυλωτό σχήμα, κάτι το οποίο θα τους προσφέρει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αποφύγετε ένα φρύδι με μεγάλη κλίση, έτσι ώστε να προσθέσετε μήκος σε ένα «κοντό» πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

– Αν πάλι έχετε οβάλ σχήμα προσώπου, επιλέξτε ένα φλατ και με απαλή κλίση σχήμα φρυδιού. Πιο συγκεκριμένα το φρύδι σας θα πρέπει να έχει μια ευθεία ανοδική πορεία και στη συνέχεια να καμπυλώνει ελαφρώς στην κορυφή του.

Προκειμένου να καθορίσετε τα τρία σημεία που πρέπει να δώσετε βάση όταν δίνετε σχήμα στα φρύδια σας, χρησιμοποιήστε την μέθοδο του «μολυβιού». Πάρτε λοιπόν ένα μολύβι ή πινέλο, ότι σας βολεύει και τοποθετήστε το σε μια ευθεία γραμμή στο πλάι της μύτης σας. Από εκεί θα ξεκινάει το φρύδι σας στο εσωτερικό μέρος του ματιού. Μετά τοποθετήστε το μολύβι ή το πινέλο στην άκρη της μύτης σας και διαμέσου της κόρης του ματιού σας. Εκεί θα σχηματίσετε την κορυφή του τόξου του φρυδιού σας. Τώρα μετακινήστε το μολύβι ή το πινέλο σας στην άκρη της μύτης σας και στην εξωτερική γωνία του ματιού σας, για να καθορίσετε που θα τελειώνει το φρύδι σας.

► Πως να βγάλετε τα φρύδια σας με τον σωστό τρόπο:

Όταν τελειώσετε με τα θεωρητικά, έρχεται η ώρα να προχωρήσετε στο πρακτικό κομμάτι. Πάρτε λοιπόν το τσιμπιδάκι και ξεκινήστε να βγάζετε τα φρύδια σας! Καλό όμως θα είναι να έχετε υπόψιν σας αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά για να πάρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

– Σιγουρευτείτε πως κάθεστε άνετα, έχετε καλό φωτισμό και έχετε επενδύσει σε ένα πολύ καλό τσιμπιδάκι φρυδιών.

– Περάστε ένα παγάκι πάνω από το φρύδι σας για να αποφύγετε την κοκκινίλα, το πρήξιμο και τον πόνο ή απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα.

– Προσέξτε πολύ όταν αφαιρείτε τρίχες πάνω από το φρύδι, διότι αν το παρακάνετε και βγάλετε πολλές τρίχες, το φρύδι θα μοιάζει αφύσικα λεπτό. Μετά από την αφαίρεση μερικών τριχών, κάντε δυο βήματα πίσω για να δείτε από μακριά και να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα.

– Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό βουρτσάκι για να χτενίσετε τα φρύδια σας και να κόψετε αν χρειάζεται τις τρίχες που πετάνε ή εξέχουν με ένα μικρό ψαλιδάκι.

► Πως να γεμίσετε τα φρύδια σας:

Ας φτάσουμε στο πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας, το πως να γεμίσετε τα φρύδια σας έτσι ώστε να δείχνουν πιο παχιά και πιο φυσικά. Αν λοιπόν τα φρύδια σας είναι πιο ανοιχτόχρωμα από τα μαλλιά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα βάψετε με μια ειδική βαφή για τα φρύδια.

Να έχετε όμως κατά νου πως το χρώμα των φρυδιών σας θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στον τόνο των μαλλιών σας. Αν επιλέξετε ένα χρώμα που είναι πολύ πιο σκούρο από τα μαλλιά σας, τα φρύδια σας θα δείχνουν αφύσικα.Μπορείτε επίσης να γεμίσετε τα φρύδια σας με ένα μολύβι, μια σκιά ματιών / φρυδιών ή μια μάσκαρα φρυδιών. Το μολύβι βοηθάει να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα καλύπτει τα κενά και αραιά σημεία ενός φρυδιού. Χρησιμοποιώντας σκιά φρυδιών μπορείτε να κάνετε τα φρύδια σας πιο παχιά, ενώ η μάσκαρα φρυδιών είναι must για τις γυναίκες με πολύ παχιά φρύδια.

► Τα βασικά βήματα για ένα τέλεια σχηματισμένο φρύδι είναι σχεδόν τα ίδια, ασχέτως ποια μέθοδος γεμίσματος θα επιλέξετε:

1. Χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι φρυδιών για να χτενίσετε τα φρύδια σας, κάντε μια γραμμή στο κάτω μέρος του φρυδιού και γεμίστε τα σημεία που έχουν κενά.

2. Δημιουργήστε το τελείωμα – ουρά των φρυδιών σας αν χρειάζεται και κάντε το περίγραμμα πάνω κάτω από την γωνία του φρυδιού σας. Προσέξτε όμως με τα όρια των φυσικών φρυδιών σας, μην εφαρμόσετε πολύ χρώμα, ειδικά κοντά στην γέφυρα της μύτης.

3. Αν θέλετε το σχήμα του φρυδιού σας να δείχνει πιο καθορισμένο, δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγο highlighter στο δέρμα μεταξύ φρυδιού και βλεφάρου. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε μερικές τελείες concealer και στην συνέχεια απλώστε τις πολύ καλά μέχρι να μην διακρίνετε την διαφορά!

► Δείτε δυο eyebrow makeup tutorial για το πως να γεμίσετε τα φρύδια σας:

Press ???? @mrs_akaeva BROWS #Dipbrow in medium brown ✔️concealer #Mac pro long wear✔️ Art Deco gel ✔️brow bone #inglot 180 pigment #anastasiabeverlyhills #anastasiabrows

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Anastasia Beverly Hills (@anastasiabeverlyhills) στις

PRODUCTS USED : 1. @benefitindonesia KA-BROW! Creme gel brow (shade #5) 2. @benefitindonesia BROW ZINGS brow powder 3. @benefitindonesia READY, SET, BROW! Brow gel #benefitbrows #browtutorial

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Aurelia (@auraure) στις

beautetinkyriaki

[ads2]
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...